Eğlence

YouTube, oyun deneyimini “Playables” ile zenginleştiriyor

youtube reklam

Google’ın geçen haziran ayında duyurduğu ve “Playables” olarak adlandırdığı yeni özellik, artık test edilmeye açık. Webrazzi’nin haberine göre, YouTube’un ana sayfasında yerini alacak olan bu bölümle, kullanıcılar platformda doğrudan oyun oynayabilecekler. Ancak bu servis şu an için sınırlı sayıda kullanıcıya açık.

YouTube’dan yeni eğlence boyutu: Playables

Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Playables”ın masaüstü ve mobil cihazlarda YouTube üzerinden oynanabilecek oyunlar sunacağı belirtildi. Deneme aşamasındayken, bu bölümü ana sayfada diğer içeriklerin yanı sıra görmek mümkün oluyor. YouTube, böylece izleyici kitlesine yeni bir eğlence seçeneği sunarak hizmet yelpazesini genişletmiş oluyor.

Bu girişim, YouTube’un oyun sektörüne olan ilgisini bir adım daha öteye taşıyor. Reklam gelirleri ve oyun içi satışlar gibi farklı gelir modellerine sahip olabilecek olan “Playables,” platformun kazançlarını artırmayı hedefliyor.

YouTube’un bu yeni özelliği için, Google’ın “GameSnacks” platformu üzerinden “Stack Bounce” isimli bir oyunun oynanabileceği ifade ediliyor. GameSnacks, düşük kaynaklı cihazlar ve düşük bağlantı hızları için tasarlanmış web tabanlı oyunlar sunuyor. Android Auto sistemlerinde de bu oyun platformunu bulmak mümkün. Şirket, bu tür oyunların YouTube’un genişleyen oyun ekosistemine katkıda bulunabileceğini belirtiyor. Ancak hangi tür oyunların “Playables” programında yer alacağı konusunda ayrıntılı bir açıklama yapılmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER