Ulaşım

Android Auto için dikkat dağınıklığını azaltan yeni özellikler

android auto samsung

Google, Google Asistan sürüş modu için yeni bir kontrol paneli de dahil olmak üzere, Android Auto’da birkaç güncelleme duyurdu.

Yakın zamanda Google, Android 12 ile birlikte, bağımsız “Telefon Ekranları için Android Auto” uygulamasını kapatmıştı. Bunun yerine, Android telefon sahiplerine artık Google Haritalar’da bulunan Google Asistan sürüş modunu veya belirli arabalarda bulunan yerel Android Auto arayüzünü kullanmaları öneriliyor.

Navigasyon ve diğer işlevler için telefonlarını kullanan ve eski arabaları olan Android müşterileri için, Google Asistan sürüş modu artık tek bir yerde toplanan müzik, metin mesajları ve diğer sık kullanılan uygulamaları içeren, göz atılabilir ve dokunabilir kartlar içeriyor. Müşteriler, yeni sürüş modu kontrol panelini açmak için “Hey Google, hadi araba kullanalım” gibi sesli komutları kullanabilecek ve bu durum telefonunuzla uğraşma ihtiyacını azaltabilecek.

Google, bu yeni özelliğin sürücülerin gözlerini telefonlarında değil yolda tutmasını sağlamak için tasarlandığını söylüyor. Ayrıca sürücüler gelen metin mesajlarını sesli kontrol kullanarak yüksek sesle okutabilirler.

Android Auto için yeni güncellemeler

Akıllı telefonunuzun ekranını aracınızın bilgi-eğlence ekranında yansıtan Android Auto’da da yeni güncellemeler var. Sürücüler, telefonlarını arabalarına ilk kez bağladıklarında veya Bluetooth ile bağlandığında görmek istedikleri uygulamaları seçebilirler. Bu da sürücünün dikkatinin dağılmasını azaltmak için tasarlanmıştır.

Özellikle bilgi-eğlence sistemleri daha gösterişli ve karmaşık hâle geldikçe, dikkat dağınıklığı sürücüler için büyük bir sorun haline geliyor. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, Apple CarPlay veya Android Auto ile müzik seçen sürücülerin, sigara içenlere göre daha yavaş tepki sürelerine sahip olduğunu saptadı. Google, birkaç yıldır bu sorunu çözmeye çalışıyor, ancak henüz kesin bir çözüme ulaşmış değil.

Arabaları güvenli bir şekilde park edildiğinde, Android Auto kullancıları GameSnacks oyunlarını doğrudan arabalarının ekranında oynayabilir. Bilmeyenler için GameSnacks, Google’ın yüklemesi ve neredeyse her cihazda oynaması kolay olan HTML5 tabanlı tarayıcı oyunları serisidir.

Son olarak Google, ABD’deki Android Auto kullanıcılarının yakında benzin için ödeme yapmak için Google Pay’i kullanabileceğini duyurdu. Bir benzin istasyonuna girdikten sonra, sürücülerin sadece ekranda pompa numaralarını seçmeleri yeterli olacak, gerisini Google Pay halledecektir. Yurt dışındaki çoğu ülkede benzin istasyonunda pompacılar yok, sürücüler benzinlerini kendileri dolduruyor. Bu özellik Türkiye’de olsa, epey kullanışlı olurdu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER