Eğlence

YouTube oyun sahnesinde yeni bir döneme hazırlanıyor

youtube premium

Google’ın gözdesi YouTube, gelir kapılarını genişletme arayışında ilginç bir adım atıyor. Wall Street Journal’ın haberine göre YouTube, ‘Playables’ adını verdiği ve kullanıcılarını daha aktif hâle getirmeyi hedefleyen yeni bir oyun deneyimini test ediyor.

Söz konusu hizmet, herhangi bir cihazdan, herhangi bir zaman diliminde, hem mobil hem de masaüstü cihazlar üzerinden oyunlara erişim olanağı sağlıyor. Bu, YouTube’un, kullanıcılarına daha derinlemesine ve interaktif bir deneyim sunma hedefinin önemli bir parçası.

Oyunlar, mobil veya masaüstünde, YouTube’da oynanacak

YouTube, kullanıcıların web tarayıcıları veya uygulamalar üzerinden, iOS veya Android cihazlarda hizmeti kullanabilmesini sağlıyor. Şu anlık sadece test aşamasında olan ve birkaç oyunla sınırlı kalan Playables, belirli bir örnekle ‘Stack Bounce’ olarak adlandırılan bir oyuna odaklanıyor. Bu oyun, zıplayan bir top ile tuğlaları kırmaya dayalı bir arcade oyunu. İlgilenenler için belirtecek olursak, bu hizmet, reklamlarla destekleniyor.

Google, bu yeni hamleyle, oyun canlı yayınlarından para kazanırken, reklam harcamalarının düşüşüne rağmen oyun sektöründen gelir elde etme fırsatı buluyor. YouTube, ‘Playables’ sayesinde zaten geniş kitlelere sahip olduğu platformunda, yeni bir ürünle daha fazla dikkat çekmeyi hedefliyor. İlginç bir şekilde, ‘Playables’ kavramı, Netflix’in ödeme yapan kullanıcılarına rahat oyunlar sunan mobil oyun ürününe benziyor. Hatta Netflix’in oyun girişimi, mobil cihazların ötesine geçme hedefiyle TV oyunları üzerinde çalışıyor olduğu söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER