Eğlence

YouTube Music yeni listesiyle Spotify’a yanıt veriyor

youtube music

Google‘ın çevrimiçi müzik servisi YouTube Music, Spotify veya Apple Music kadar çok aboneye sahip değil. Ancak Google’ın elinde Spotify’a kıyasla daha fazla yazılım mühendisi bulunuyor. Şirket, şimdi elindeki teknik gücün bir kısmını Spotify’la rekabet etmek için kullanıyor.

YouTube Music’te bundan böyle kullanıcılara “Discover Mix” isimli otomatik oluşturulmuş yeni bir çalma listesi sunulacak. Söz konusu listenin varlığını 9to5Google sitesi ve bazı Reddit kullanıcıları ortaya çıkardı. Spotify’ın Haftalık Keşif listesine benzer görünen yeni liste, kullanıcılara zevkleri ve dinleme geçmişleri doğrultusunda yeni şarkı ve şarkıcılar öneriyor.

YouTube Music’in yeni listesinde 49 şarkı bulunuyor. Listenin gösterildiği ekranın üst kısmında ise YouTube Music’in “New Release Mix” listesininkine benzeyen bir logo görülüyor. New Release Mix listesinin de Spotify’ın Release Radar listesinin farklı bir versiyonu olduğunu belirtmekte fayda var.

Listenin tanım bölümüne göre, listedeki şarkılar kullanıcılar için dinleme geçmişlerinden hareketle seçiliyor. Discover Mix listesi her çarşamba yenileniyor.

YouTube Music isabetli önerilerde bulunuyor

YouTube Music’in yeni listesini deneyen bir Reddit kullanıcısı, karşılaştığı deneyimden oldukça memnun görünüyor. Listede kendisine tanıdığı şarkıcıların daha önce dinlemediği şarkılarının sunulduğunu belirten kullanıcı, 49 şarkının 32’sini kendi çalma listesine kaydettiğini dile getirdi. Bunun bu tarz bir keşif listesi için oldukça yüksek bir rakam olduğu söylenebilir.

Spotify’ın Haftalık Keşif listesinin son zamanlardaki önerilerinin pek parlak olmadığı söylenebilir. Bu da YouTube Music için önemli bir büyüme fırsatı sağlayabilir. Ancak bunun için biraz daha sabretmek ve bu yüksek isabet oranının daha fazla kişiye ve daha uzun süre boyunca ulaştırılmasını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER