Teknoloji

YouTube Music, podcast’leri ağırlamaya başlıyor

ABD’deki YouTube Music kullanıcıları için podcast’ler sonunda erişilebilir hâle geldi. Bu değişiklik sayesinde, YouTube Music uygulamasında podcast’lere erişebilir ve Premium aboneliğe gerek kalmadan arka planda çalma özelliğine sahip, isteğe bağlı ve çevrimdışı akışlar sunan yayınlara ulaşabilirsiniz.

YouTube, podcast’leri müzik akış hizmetine ekleyeceğini şubat ayında, The Verge tarafından düzenlenen Hot Pod Summit etkinliğinde duyurmuştu. Şimdi bu özellik “kademeli” olarak kullanıcılara sunuluyor. YouTube Music uygulamasında, daha önce sadece ana YouTube uygulamasında bulunan, yayınlara göz atabileceğiniz özel bir podcast sekmesi olacak. YouTube Music’i kullanırken, bir podcast’in sesli ve görüntülü versiyonları arasında geçiş yapabilirsiniz.

Podcast’lerin YouTube Music’e eklenmesi, hizmetin Spotify ile daha iyi rekabet etmesine yardımcı olacaktır. Spotify, bu hafta içinde, 500 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Geçen kasım ayında ise YouTube, Music ve Premium abonelerinin sayısının yaklaşık 80 milyon olduğunu bildirmişti. Öte yandan Spotify, yaklaşık 210 milyon ücretli kullanıcıya sahip olduğunu belirtiyor.

Şimdilik, podcast’ler yalnızca ABD’deki YouTube Music kullanıcıları için mevcut. Ancak YouTube, bu özelliği gelecekte diğer ülkelere de sunmayı planladığını açıklıyor. Podcast özelliği, iOS, Android ve web üzerinden YouTube Music uygulamasında kullanılabilir.

İLGİLİ HABERLER