Eğlence

YouTube Music hizmetine podcast’ler de ekleniyor

youtube music podcast

YouTube Music podcast dinlemeyi sevenlerin önemli seçeneklerinden biri hâline geliyor. YouTube’un podcasting şefi Kai Chuk, perşembe günü ABD’nin New York şehrinde düzenlenen Hot Pod Summit etkinliğinde, müzik akışı hizmetinin podcast’leri yakın gelecekte içerikleri arasına eklemeyi planladığını söyledi.

Yapılacak olan bu ekleme sayesinde YouTube Music daha fazla kullanıcıyı uygulamalarda tutabilir ve kitlesini büyütebilir. Ayrıca, çeşitli özel içeriklerle podcast alanında epey güçlü olan Spotify ile başka bir açıdan da rekabete girişecek.

Chuk, “Birisi podcast izlemek isterse, bir çözümümüz var.” dedi. “Biri yalnızca bir podcast dinlemek istiyorsa, bunun için de harika bir deneyime sahip olmalıyız.” dedi. YouTube Music’in podcast’leri reklam destekli ve ücretsiz olarak arka planda dinlemeye izin vereceğini ve gelişmiş arşiv araçları sunacağını söyledi. Ayrıca sesli programları belirtmek için bir podcast rozeti de olacak.

YouTube Music podcast hizmetiyle Spotify’a başka alanda da rakip olacak

YouTube, Music ve Premium hizmetleri ile geçen yıl 80 milyon aboneye ulaşmıştı. Bu iki hizmetten sonuncusu, hem Music’i hem de reklamsız YouTube deneyimini içeriyor. 80 milyon büyük bir rakam olsa da hizmeti, yakın zamanda 200 milyon ücretli aboneye ulaşan Spotify’ın ve 2 milyardan fazla kullanıcısı olan ve podcast’ler için güçlü bir keşif platformu olduğunu kanıtlamış olan YouTube’un çok altına yerleştiriyor.

İlginizi çekebilir

Chuk ve Google’ın podcasting ürün lideri Steve McLendon, YouTube Music’in podcast özelliklerinin amacının program hazırlayan insanlar için harika araçlar oluşturmak olduğunu söyledi. Chuk, “Yaratıcılara odaklanıyoruz, başarılı ve faydalı buldukları sürece bu bizim için başarıdır.” dedi. “Biz sadece YouTube kullanıcılarına ve ekosistemine ve podcast’leri bu aşamaya getirmeye odaklandık.”

İLGİLİ HABERLER