Teknoloji

YouTube Logan Paul’un reklam gelirlerini geçici olarak askıya aldı

youtube logan paul
Logan Paul

YouTube’un tartışmalı yapımcısı Logan Paul gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Google’ın sahibi olduğu video platformu, dün yaptığı bir açıklamayla Paul’un kanallarının reklam gelirlerini geçici olarak askıya aldığını duyurdu. Böylelikle Paul, ayda 1 milyon doların üstünde olduğu tahmin edilen aylık gelir akışından en azından bir süre mahrum kalacak.

YouTube tarafından yapılan açıklamada, dikkatli incelemelerden sonra Logan Paul’un YouTube kanallarındaki reklamların geçici olarak askıya alınmasına karar verildiği belirtildi. Bu kararın yüzeysel biçimde verilmediği, Paul’un videolarında sergilediği davranışın kanallarını reklam verenler için elverişsiz hâle getirdiği, aynı zamanda genel yapımcı kitlesine de zarar verdiği dile getirildi.

YouTube’a göre, söz konusu davranışın birkaç farklı olayda sergilendi. En dikkat çekicisi; YouTube yapımcısı Japonya’daki Aokigahara Ormanı’na gidip orada bir intihar kurbanını görüntülemişti. Bu olay uluslararası düzeyde büyük tartışma yaratmıştı. Bunun sonucunda Paul, günlük videolarını bir ay boyunca bırakmış, geçen ayın sonunda yeniden videolara başlamıştı. Paul, yeniden başlarken hatalarından ders aldığını ve büyüdüğünü söylemişti.

YouTube, kurallara aykırı davranışlarının arasında şirketin reklam veren dostu yönergelerini ihlâl edecek biçimde videolardan para kazanmaya çalışmanın da olduğunu söylüyor. Paul bir videoda izleyicilerini Tide Pod deterjan meydan okumasına davet etmiş, son zamanlarda çektiği bir başka videoda ise balığı akvaryumundan çıkararak kalp masajı yapmaya çalışmıştı. Hatta ölü bir fareye elektrik bile vermişti.

İLGİLİ HABERLER