Eğlence

YouTube iOS 11’deki hızlı tüketim pil sorununa çözüm getiriyor

youtube mobil

youtube iosiOS 11’e geçiş yapan iPhone ve iPad sahipleri, YouTube uygulamasının cihazın pilinin hızlı tükenmesine neden olduğuna dair şikayetlerini daha önce dile getirmişti. Kullanıcılar, akıllı telefon ve tabletlerinin normalden fazla ısındığını da ayrıca belirtmişti. YouTube iOS 11 kullanıcılarından gelen bu şikayetleri yayınladığı son güncellemeyle gidermeyi amaçlıyor.

YouTube eskiden beri iOS işletim sistemli cihazların pillerini ciddi ölçüde tüketen uygulamalardan biri olmuştu. iOS 11’e geçişin ardından yaşan sorunun ise hem iOS 11’den hem de YouTube uygulamasının kaynak kodundan kaynaklandığı düşünülüyor.

Bazı iPhone kullanıcıları, YouTube uygulamasıyla 15 dakika boyunca video izlediklerinde yüzde 10 civarında bir pil tüketimiyle karşılaştıklarını belirtmişlerdi. Telefonun normalden fazla ısındığına da ayrıca dikkat çekilmişti. Video izlemek ne işlemciyi ne de grafik işlemcisini zorlayan bir görev olduğu için bu durum şüphe yaratmıştı.

YouTube iOS uygulaması için hazırlanan son güncelleme App Store’da yerini aldı

YouTube iOS uygulaması için hazırlanan en son güncelleme, pil tüketimi sorununa çözüm vadediyor. Güncelleme için yazılan tanımda da, pilin hızlı tükenmesi sorununun çözüldüğü belirtiliyor. Güncellemeye iTunes App Store üzerinden erişilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER