Teknoloji

YouTube’un bu yılın sonunda çevrim içi müzik servisini aktif hale getirebileceği konuşuluyor

Billboard’da yer alan habere göre, dünyanın en popüler video sitesi YouTube müzik akış servisiyle Spotify’ın karşısına çıkmaya hazırlanıyor. YouTube’un yeni servisinde odak noktasının mobil kullanıcılar olacağı belirtilirken, tıpkı rakipleri gibi ücretli ve ücretsiz abonelik seçenekleri sunacağı konuşuluyor.

youtube-yeni-logo-290813

YouTube’un çevrim içi müzik servisindeki şarkı sayısının Google Play Music All Access’tekine benzer bir seviyede olması öngörülüyor. Apple’ın iOS 7 ile birlikte iTunes Radio’yu aktif hale getirmesinin ardından YouTube’un çatı şirketi Google’ın da plak şirketleriyle görüşmelerini hızlandırdığı ve şirketin servisi 2013 sona ermeden aktif hale getirmek istediği belirtildi.

Billboard’un haberi YouTube’un çevrim içi müzik servisine ilişkin daha önce çıkan haberlerle paralellik gösteriyor. Ücretsiz pakette de kullanıcılara sınırsız erişim verileceği ancak bunun reklamlar eşliğinde olacağı ve Google’ın özellikle reklam ağına katkıda bulunmak adına ücretsiz pakete öncelik vereceği konuşuluyor. Ücretli paketin ise Spotify’a benzer bir yapıda sunulacak ve fiyatı da Spotify’ınkine yakın olacak.

Pek çok insanın müzik dinlemek için YouTube’dan faydalandığı göz önüne alınınca Google’ın müziği ayrı bir özellik olarak ön plana çıkarması kulağa oldukça mantıklı geliyor. YouTube ve plak şirketleri arasında kliplerde reklam gösterimi için yapılan anlaşmaların da bu süreçte YouTube’a katkıda bulunabileceği düşünülüyor. Şirket tarafından Billboard’a yapılan açıklamada ise insanların tüm ekranlarda YouTube içeriklerinin keyfine varması için sürekli olarak çalışmaların sürdüğü, ancak şu an için ortada duyurulacak bir şey olmadığı belirtildi.

İlgili >> Billboard

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER