Eğlence

YouTube 2013’ün trend videolarını belirledi

2013’ün sona ermesine sayılı günler kala popüler çevrim içi platformlarının 2013’e yönelik değerlendirmeleri devam ediyor. Yıl sonu değerlendirmeleri en çok merak edilen platformlardan biri olan YouTube’da 2013’ün trend videolarını nihayet belirledi. Söz konusu listelerin oluşturulması esnasında YouTube sadece izlenme sayısı yerine videoların paylaşım ve arama istatistiklerini de göz önünde bulundurdu.

youtube-yeni-logo-290813

YouTube’un trend videoları listesinin küresel versiyonunun zirvesinde Ylvis’in eğlenceli şarkısı The Fox’ın (What Does The Fox Say?) videosu yer alıyor. Bu videoyu yılın ilk aylarının furyası haline gelen Harlem Shake dansının ordu versiyonu için hazırlanmış video takip ediyor. Miley Cyrus’un Wrecking Ball şarkısı için Chatroulette’te çekilen parodi klip ve Jean Claude van Damme’ın hayranlık uyandıran Volvo reklamı da listede yer alıyor.

Söz konusu trend video listelerini ülke bazında da belirleyen YouTube’un Türkiye için oluşturduğu listeye müzik videolarının hakim olduğu görülüyor. Türkiye listesinin ilk sırasında ”Ya Ya Ya” ile Hande Yener yer alırken, Ragga Oktay ve Yıldız Tilbe düeti ”Gitme Kal” ve Gülşen’den ”Yatcaz Kalkcaz Ordayım” ilk üçün diğer üyeleri durumunda. Türkiye listesinde Mabel Matiz, Leyla The Band ve İrem Derici gibi yeni isimlerin varlığı da dikkat çekiyor.

YouTube’un 2013’ün küresel anlamdaki en popüler videolarından örnekleri bir arada sunduğu ”YouTube Rewind: What Does 2013 Say?” isimli videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.

İlgili >> Google Blog, YouTube Rewind 2013 (Türkiye)

İLGİLİ HABERLER