Teknoloji

Xbox evrenine sihirli dokunuş yapan yepyeni Xbox Home arayüzü dağıtıma çıkıyor

microsoft xbox home ui

Microsoft, Xbox Home arayüzünü baştan aşağı yenileyerek, arka plan görsellerine daha fazla yer açtı ve Xbox kontrol panelinin önemli bölümlerine erişimi kolaylaştırdı. Yazılım devi, geçtiğimiz ay, geliştirme aşamasında olan Xbox Home arayüzünü durdurarak yeniden düzenleme kararı aldı ve sonuç, Xbox kullanıcıları için büyük bir gelişme olarak gözüküyor.

Yeni Xbox Home arayüzünde, uygulama ve oyunların kutucukları daha aşağıya taşındı ve böylece arka planı görmek için daha fazla alan sunuldu. Kutucuk boyutları da küçültüldü ve belirli oyun ve uygulamaların üzerine gelindiğinde arka planı güncelleyecek yeni duyarlı oyun görselleri eklendi.

xbox home ui
Microsoft’un önceden test ettiği ve sonra rafa kaldırdığı eski yenilenmiş tasarım düzeni.

Üst tarafta, oyun ve uygulama kütüphanesine, Microsoft Store’a, Xbox Game Pass’e, aramaya ve ayarlara hızlı erişim sağlayan yeni yüzen bir arayüz bulunuyor. Bu hızlı erişim menüsü sayesinde, tüm oyun kütüphanenize hızlıca ulaşmak için Xbox kontrol panelinin alışılagelmiş bölümlerine dahi gitmenize gerek kalmıyor.

Microsoft, bu hafta yeni Xbox Home arayüzünü Alpha Skip-Ahead ve Alpha Xbox Insider test halkalarıyla test ediyor ve önümüzdeki aylarda Xbox konsollarına da sunulması bekleniyor. “Yüzlerce seçenek tasarladık, prototiplerle geliştirip, araştırma laboratuvarlarımızda kullanıcı testleri yaparak sizin seveceğinizi umduğumuz bir tasarıma ulaştık,” diyor Xbox deneyimleri için kıdemli ürün yönetimi lideri Ivy Krislov. “Deneyim, erişilebilirlik, işlevsellik ve topluluğumuzun ihtiyaçlarını dengelemeyi amaçladık.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER