Teknoloji

Microsoft, Xbox Home UI yenilemesinde kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alıyor

xbox home ui

Microsoft, geçen yıl test etmeye başladığı ve 2023’te piyasaya sürülmesi planlanan yeni Xbox Home UI ile ilgili olarak kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alarak değişiklikler yapmaya karar verdi. Kullanıcılar, konsoldaki dinamik arka planları ve duvar kağıtlarını sergileyemeyen eski döşeme arayüzünden memnuniyetsizdi. Yeni Xbox Home UI, büyük bir Xbox Game Pass reklamı gibi görünüyor ve Microsoft, arayüzün kalabalık hissettiğini kabul ediyor.

Xbox deneyimleri kıdemli ürün yöneticisi Ivy Krislov, cuma günü yayınlanan bir blog yazısında şunları söyledi: “Evdeki üst kısımdaki değişikliklerin, arka planlarınızın keyfini çıkarmanız için yeterli alan bırakmadığını ve kalabalık göründüğünü sizden öğrendik. Deneyim, erişilebilirlik, işlevsellik ve topluluğumuzun ihtiyaçlarını dengelemeye çalışıyoruz ve sizlere harika ve yenilenmiş bir Ana sayfa deneyimi sunmayı amaçlıyoruz.”

Microsoft, test kullanıcıları için yeni Xbox Home UI’yi kaldırarak ve daha büyük değişikliklere hazırlanmak için deneyimi duraklatarak geri bildirimleri dikkate alıyor. Krislov, Xbox ekibinin yakında yeni Xbox Home UI hakkında daha fazla bilgi paylaşacağını belirtti. Krislov, “Gönderdiğiniz geri bildirimler için teşekkürler. Bu, sürecimizin kritik bir parçasıdır ve ekibimiz, deneyime entegre etmek ve sizin kullanımınıza sunmak için yoğun bir şekilde çalışmaktadır.” dedi.

Yeni Xbox Home arayüzünü beğenmeyen kullanıcılar, arka planları UI’nin odak noktasına koyan ve çok daha fazla özelleştirme sunan kavramlara benzeyen bir şey görmeyi umuyorlar.

İlginizi çekebilir

Microsoft’un Xbox gösterge panelinin bu bölümüne yönelik eleştirilere ve hayran geri bildirimlerine cevap vermesi olumlu bir gelişmedir. Şirket, geçtiğimiz on yıl içinde Xbox gösterge panelini birçok kez yeniden tasarlamıştır, ancak şimdi genel olarak iyi bir noktada olduğu düşünülmekte ve sadece yenilenmiş bir Xbox Home UI ve Xbox DVR özelliğine yapılan bazı iyileştirmelere ihtiyaç duyulmaktadır.

Microsoft, son birkaç yıl içinde Xbox gösterge paneline bir dizi kullanışlı özellik eklemiştir. Bunlar arasında Discord entegrasyonu, gece modu, 4K gösterge paneli ve enerji tasarrufu sağlayan güç seçenekleri bulunmaktadır. Bu tür güncellemeler, kullanıcı deneyimini ve memnuniyetini artırmak için önemli adımlar olarak görülüyor.

Yeni Xbox Home UI’nin yeniden gözden geçirilmesi sürecinde, Microsoft’un kullanıcıların beklentilerine ve taleplerine uygun bir arayüz sunma konusundaki kararlılığı açıkça görülüyor. Kullanıcılar, daha temiz ve kullanımı kolay bir arayüzle birlikte, özelleştirme seçeneklerinin de genişletilmesini bekliyorlar. Bu sayede, oyun deneyimlerini daha da kişiselleştirebilir ve konsollarından en iyi şekilde yararlanabilirler.

Özetle, Microsoft, Xbox Home UI yenilemesinde kullanıcı geri bildirimlerini dikkate alarak önemli bir adım atmıştır. Bu, şirketin, kullanıcıların istek ve ihtiyaçlarına yönelik daha iyi bir deneyim sunma hedefine ulaşma yolunda ilerlediğini gösteriyor. Kullanıcıların, arka planlarını ve özelleştirmelerini sergileyebilecekleri, kullanımı kolay ve şık bir arayüzle karşılaşmaları için sabırsızlıkla beklediği yeni Xbox Home UI’nin ne zaman yayınlanacağı merakla bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER