Teknoloji

Yenilikçi gücü ve özgün tasarımıyla Alienware Aurora R16 piyasaya sürüldü

alienware aurora r16

Alienware, oyun teknolojisi dünyasında bir kilometre taşını daha aştı ve popüler oyun serisi Aurora’nın son üyesi olan R16‘yı yurt dışında piyasaya sundu. Özellikle oyuncuların beklentilerini karşılamak için tasarlanan Aurora R16’nın en dikkat çeken özelliği aşırtma (overclocking) hızının etkileyici bir şekilde 6.1 GHz’e çıkabilmesi oluyor. Bu performansı ile R16, modern oyun uygulamalarını sorunsuzca çalıştırma kapasitesine sahip.

14. nesil Intel Core işlemci, özel bir Intel Z690 yonga setine dayanan anakart ve çift UDIMM bellek mimarisi sayesinde, Alienware bu performansa ulaşmayı başardı. İşlemci hızını BIOS üzerinden aşırtarak 6 GHz işlemci hızını geçebilirsiniz.

Oyuncu bilgisayarlarının bir diğer önemli özelliği ise, tabii ki GPU performansı. R16, en üst modelinde 24GB GDDR6X belleğe sahip Nvidia GeForce RTX 4090 ekran kartını barındırıyor. Ancak bu model dışında diğer birçok alternatif ekran kartı seçeneği de mevcut. Oyuncular, bu sayede ihtiyaçları doğrultusunda tercihlerini yapabilecek.

alienware aurora r16

Alienware Aurora R16 tasarım açısından yepyeni

Aurora serisi, 2009 yılından bu yana sürekli olarak güncellenerek oyuncuların beğenisine sunuldu. Ancak Alienware Aurora R16, serinin neredeyse tüm tasarımı yenilenerek sunulan en yeni modeli. Yeni Aurora, kullanıcıların ihtiyaçlarına kolayca yanıt verebilecek şekilde tasarlandı. Kompakt kubik tasarımı ve daha geniş hava giriş-çıkış alanları ile R16, önceki model olan R15’e kıyasla yüzde 7 daha düşük genel sıcaklıkla çalışabiliyor.

Oyuncular için bir diğer önemli nokta olan yükseltmeler konusunda ise Alienware, kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılayacak esnekliği sağlıyor. Aurora R16, çift DIMM slotu, 2 M.2 PCIe SSD slotu ve ek 3.5″ HDD slotu ile donatılmış durumda.

Alienware Aurora R16’nın yurt dışı fiyatı ise temel model için 2200 dolar olarak belirlendi. Ancak bu fiyat, modelin donanımı ve özelliklerine göre artış gösterebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER