Teknoloji

Alienware Aurora R16 masaüstü bilgisayar, yeni Tasarımı ve özellikleriyle yurt dışında

alienware aurora r16

Alienware, oyun dünyasının sevilen bilgisayar markası, Aurora R16 masaüstü bilgisayarının yurt dışında piyasaya sürüldüğünü duyurdu. Bu model, markanın amiral gemisi bilgisayarının güncellenmiş bir versiyonu olarak dikkat çekiyor.

Alienware Aurora R16: Yenilikçi Tasarım ve Güçlü Performans

Yeni Alienware Aurora R16, önceki model Aurora R15’ten sadece bir yıl sonra piyasaya sürülmesine rağmen, farklı bir tasarım ve özelliklere sahip. Hızlı bir bakışta, serinin önceki üçgen şeklinin, Alienware’nin bu yıl oyun laptoplarıyla birlikte sunduğu dikdörtgen Legend 3 tasarımı lehine terk edildiği görülebilir. Aurora 16, selefine göre yüzde 40 daha küçük boyuta sahipken aynı iç hacmi koruyor, böylece yükseltilebilirliği sürdürüyor. Bunun yanı sıra, masaüstü bilgisayarlar için Alienware Command Center’ı da ilk kez kullanıma sunuyor.

Alienware Aurora R16 masaüstü bilgisayarın ek özellikleri arasında yüzde 20 daha düşük akustik, yüzde 7 daha düşük sıcaklıklar ve Aurora R15’e göre yüzde 10 daha düşük CPU bulunuyor. Ayrıca, yüzde 54.5 daha büyük açık orana sahip daha geniş hava girişleri ve egzozları da bulunuyor. Aurora R16’nın iki adet M.2 PCIe yuvası bulunuyor, bu da 8TB’a kadar depolama alanı sağlıyor. Ayrıca, Wi-Fi 6E ve 2.5 Gbps ethernet desteği de sunuluyor. Alienware’nin Aurora R16 masaüstü bilgisayarı şu anda 1.750 dolar fiyat etiketiyle satışta. ABD ve Kanada’da RTX 4070 veya RTX 4070 Ti sunarken, Avrupa ve Asya pazarlarında RTX 3050 ve RTX 4080 da bulunacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER