Teknoloji

Yenilenmiş Lenovo Yoga Book iki ekran barındırıyor

lenovo yoga book computex 2018
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

lenovo yoga book computex 2018Asus Computex’te çift ekranlı dizüstü bilgisayarını tanıtarak dikkatleri üstüne çekti. Ancak bazı şirketlerin de zamanında benzer işleri denediğini unutmayalım. Lenovo da bu şirketlerden bir tanesi ve meydanı Asus’a bırakacak gibi görünmüyor. Şirket, Intel’in Computex 2018’deki basın konferansında ikinci nesil Yoga Book’u gösterdi.

2016 yılında çıkmış ilk nesil Yoga Book, bir tarafında 10 inç ekran barındıran, diğer tarafında ise klasik klavye yerine pürüzsüz dokunmatik yüzeyli ekran içeren bir üründü. Lenovo’nun “halo klavye” olarak adlandırdığı, dokunmaya hassas yüzeyi kullanan, hafif titreşimli geri bildirim veren ve gerçek tuşların yerini görsel olarak yansıtan bir klavye bulunuyordu. Normal bir klavyeyi kaldırmak şirkete Yoga Book’u sadece ince yapma imkanı vermemiş, aynı zamanda kalemle alınan notları, ekran kapalıyken bile dijitalleştirmeye olanak sağlamıştı.

Ne var ki, ilk Yoga Book kullanışlılık bakımından çok da iyi sonuçlar vermemişti. İkinci nesilde ise tek bir dokunmaya hassas yüzey ve ekran yerine, iki adet ekran paneli kullanılıyor. Ayrıca genişletilmiş ekran kalemi deneyimi ve yapay zekâ destekli klavye de kullanılıyor. Ne var ki, Lenovo bu teknolojilerin ne anlama geldiği konusunda bilgi vermedi. Tabii ki, bilgisayarda Intel CPU’lar çalışacak.

Lenovo’nun ikinci nesil Yoga Book ile paylaştıkları şu an için bu kadarla sınırlı. Ön gösterim niteliğindeki bu ortaya çıkış detaylar bakımından çok doyurucu olmadı, ancak Lenovo ve Asus gibi üreticilerin çift ekranlı cihazlara ilgi duyduklarını görmek güzel. Anlaşılan o ki, geleceğin dizüstü ve dönüştürülebilir bilgisayarları sadece tek bir ekranla yetinmeyecek.

İLGİLİ HABERLER