Teknoloji

Yenilenen Microsoft Store şimdi Windows 10 yüklü bilgisayarlara geliyor

microsoft store windows 10

Microsoft, Windows 10 kullanıcıları için Windows 11 ile birlikte yenilenen Microsoft Store’u kullanıma sunmaya yakın görünüyor. Yazılım üreticisi, yakında çıkacak olan Windows 10 Kasım 2021 Güncelleştirmesinin final sürümüyle birlikte bu yeni uygulama mağazasını, Sürüm Önizleme halkasında Windows 10 Insider test kullanıcılarına sundu.

Güncellenen Store, Windows 11’de bulunanla aynı nitelikleri taşıyor. Win32 uygulamalarına daha fazla erişim, daha modern bir tasarım ve yakın zamanda Microsoft’un mağazasına giren tüm yeni uygulamaları sunuyor. Bu yeni Microsoft Store, öncekinden daha açık bir nitelik taşıdığından Epic Games Store gibi üçüncü taraf mağazaların içeriklerinin listelenmesine olanak tanıyor.

Microsoft’un Store için geliştirdiği yeni yaklaşım; en sonunda Discord, Zoom, VLC, TeamViewer ve Visual Studio Code dahil olmak üzere bir dizi uygulamanın uygulama mağazasına gelmesini sağladı. Üstelik herhangi bir internet tarayıcısı da mağazadan indirilebilir, şimdiye kadar Opera ve Yandex Tarayıcı bu yolla kullanıcılara sunuldu.

Yeni Microsoft Store’u Windows 10’da test etmek istiyorsanız, Insider Sürüm Önizleme halkasında olmanız gerekiyor. Yeni Store güncellemesinin önümüzdeki haftalarda tüm Windows 10 kullanıcılarına ulaşmasını bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER