Teknoloji

Yeni Nintendo Switch için oklar 2019’u işaret ediyor

Nintendo Switch satışları toplam Wii U satışlarını geride bıraktı

Nintendo en yeni nesil oyun konsolu Switch‘in performansından fazlasıyla memnun görünüyor. Bu memnuniyet konsolun yeni versiyonunun şirketin planlarına eklenmesini doğal hâle getiriyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, yeni Nintendo Switch için hazırlıklar şimdiden başlamış durumda. Konsolun çıkışı konusunda ise oklar 2019’un ikinci yarısını işaret ediyor.

Yenilenen Switch’teki değişikliklerin ne olacağı konusunda henüz ortada somut detaylar bulunmuyor. Ancak The Wall Street Journal’ın haberinde daha gelişmiş bir LCD ekranın konsola yerleştirilmesinin ihtimal dahilinde olduğu belirtiliyor.

Nintendo Switch için tasarım değişikliğinin bir noktada kaçınılmaz olduğu söylenebilir. Nintendo’nun şirket geleneği de böyle bir ihtimali kuvvetlendiriyor. Örneğin Nintendo 3DS’i 3DS XL, ardından yeni 3DS XL, 2DS ve yeni 2DS XL versiyonları izlemişti. Bu versiyonların her biri tasarım, güç ve boyut gibi konularda platformun kapasitesinde belirgin değişiklikler yapmadan yenilikler sunmuştu.

Yeni Nintendo Switch satış grafiğindeki ivmeyi korumayı sağlayabilir

Hâlihazırda Switch oldukça sağlam bir cihaz olsa da, bu durum bazı iyileştirmelere ihtiyaç duyulmadığı anlamına gelmiyor. Yeni Nintendo Switch sayesinde şirketin mevcut satış momentumunu 2019’da sürdürmesi ihtimali de kuvvetleniyor. 2019’un mart ayında sona erecek mali yılında toplamda 20 milyon Switch satmayı hedefleyen Nintendo’nun önünde zorlu aşamaların olduğu söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER