Eğlence

Yeni Nintendo Switch OLED’iniz için en iyi oyunlar (2022)

en iyi nintendo switch oyunları

Nintendo’nun popüler taşınabilir oyun konsolu Switch, istikrarlı satış çizgisini OLED versiyonuyla da sürdürüyor. 2022’yi Nintendo Switch OLED ile karşılayanlar için deneyebilecekleri en iyi Nintendo Switch oyunları arasından bazılarını sıraladık.

Wargroove

Wargroove, Switch için Advance Wars’ı bekleyenlere aradıklarına en yakın deneyimi vadediyor. 16-bit’lik sıra tabanlı bir strateji oyunu olan Wargroove’da Advance Wars’tan esintiler bulunsa da, oyun kendi tadını da oyunculara hissettirmeye başarıyor.

Taş-kağıt-makas tarzı mücadelesiyle Advance Wars oyuncularına tanıdık bir deneyim vadeden Wargroove, özel dokunuşlarıyla kendisini ayırmayı da başarıyor.

Subnautica

Su altında hayatta kalma temalı bir oyun plan Subnautica, oyuncuları huzur ve stres arasında vahşice sürüklüyor. Oyunda oyuncuların suyun altındaki yaşama uyum sağlaması gerekiyor. Açlık, susuzluk veya boğulma gibi sorunların üstesinden gelen oyuncular, bir taraftan da su altı canavarına yem olmaktan kurtulmak için mücadele ediyor.

Cuphead

Tasarımıyla 1930’lu yılların çizgi filmlerinden ilham alan Cuphead, yokuş yukarı buz pateni yapmaktan hoşlananların seveceği bir oyun. Eski çizgi filmlere selam durmaktan daha fazlasını yapan Cuphead’de oyuncuların hata payının çok düşük olduğunu da belirtmek gerekiyor.

Celeste

Super Meat Boy ve VVVVV etkilerinin yoğun şekilde hissedildiği Celeste, kaygı ve depresyon temalarının üstünde duruyor. Bu temalar oyun mekaniği ve oyunun ana kahramanı Madeline’in iç diyaloglarıyla aktarılıyor. Işığa duyarlı veya renk körü olan oyunculara özel grafik ayarlamalarının yapıldığı Celeste, oyunculara pek çok ayarı özelleştirme imkanını veriyor.

Diablo 3

En iyi aksiyon RPG’lerinden biri olan Diablo 3, hâlâ ücretsiz mevsimsel içeriklerle destekleniyor. Oyunun Switch versiyonu en iyi uygulaması olmasa da, Nintendo’nun konsolu pürüzsüz bir deneyim sunuyor. Diablo 3’ü her yerde oynama imkanının Switch versiyonuna ekstra bir boyut kazandırdığını da belirtmek gerekiyor.

Rebel Galaxy Outlaw

Rebel Galaxy Outlaw, Wing Commander: Privateer and Freelancer gibi eski tarz uzay korsanlığı oyunlarına yönelik bir sevgi gösterisi olarak değerlendirilebilir. Etkilendiği oyunu modernleştiren Rebel Galaxy Outlaw, daha kolay kumanda edilebilen bir deneyim sunuyor. Oyuncular kendilerine verilen görevleri yerine getirmeye çalışırken, karşılarına çıkan zorlu engelleri de aşmaya çalışıyor.

Spiritfarer

Elle çizilmiş gibi görünen ve müzikleriyle de farklı çağrışımlar yapan Spiritfarer’da bir Studio Ghibli filmi hayat bulmuşa benziyor. Oyunda oyunculardan asi ruhlarla ilgilenmeleri ve ölümden sonraki yaşamlarında yarım kalan işlerini tamamlamaya yardımcı olmaları isteniyor. Spiritfarer çiftçilik ve el işçiliği unsurlarıyla Stardew Valley veya Animal Crossing gibi oyunları da hatırlatıyor. Bu oyun da en iyi Nintendo Switch oyunları arasına giriş yapıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER