EğlenceTeknoloji

Yeni Nintendo Switch’iniz için en iyi oyunlar (2021)

nintendo switch en iyi oyunlar

3 Mart 2017 tarihinde piyasaya sürülen Nintendo Switch’in çıkışının üzerinden neredeyse 4 yıl geçti. 2021 yılında konsolun yeni versiyonunun duyurulacağına dair söylentiler de mevcut ancak ortada henüz kesinleşmiş bir bilgi yok. Nintendo’nun oyun dünyasında büyük bir ses getirerek çıkarmış olduğu Switch, bütün bu söylentilere rağmen hala tercih edilen bir oyun konsolu. İstediğiniz her yerde oyun oynama imkanı sunan Switch, bünyesindeki exclusive oyunlarla bambaşka bir oyun deneyimi vaat ediyor. Biz de Teknoblog olarak yeni yılı, yeni bir Nintendo Switch konsolu ile karşılayanlara keyifle oynayabilecekleri oyunlardan bazılarını sıraladık. İşte Nintendo Switch için en iyi oyunlar:

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild

nintendo switch en iyi oyunlar

Nintendo Switch için en iyi oyunların sıralandığı herhangi bir listede Zelda’yı görmek, son derece doğal. Breath of the Wild, sadece Nintendo severlerin değil, aynı zamanda bütün oyuncuların denemesi gereken eşsiz bir yapım. Çoğu oyunseverin bugüne kadar yapılmış en iyi Nintendo oyunu olarak tanımladığı The Legend of Zelda: Breath of the Wild, 150 saati aşkın bir oynama süresi sunuyor. Uçsuz bucaksız haritasıyla sizi ekrana kilitleyecek oyun, zorlu bulmacalar ve keşif hissiyle beraber inanılmaz güzel vakit geçirmenizi sağlayacak. Oyun dünyasından neredeyse tam not alan The Legend of Zelda: Breath of the Wild’ın metacritic puanı ise 97.

2. Luigi’s Mansion 3

nintendo switch en iyi oyunlar

Luigi’s Mansion serisinin üçüncü oyununda Luigi, lüks bir otelden aldığı davet üzerine Mario ve arkadaşlarıyla hayallerindeki tatile çıkar. Ancak işlerin oldukça ters gitmesiyle Luigi, bir anda kendini arkadaşlarını perili bir otelden kurtarmaya çalışırken bulur. Luigi’s Mansion 3′ün sahip olduğu çoklu oyuncu modunda zorlayıcı bulmacaları çözerek hayaletleri avlayabilmeniz mümkün.

Luigi’nin son macerası, tipik bir korku oyunu değil. İşin özünde bir “kaba komedi” olduğunu söylemek daha doğru olacaktır. 31 Ekim 2019 tarihinde piyasaya sürülen Luigi’s Mansion 3’ün metacritic puanı ise 86.

3. Hades

Geliştiriciliğini ve yayıncılığını Bastion, Transistor ve Pyre gibi yapımlarla adını duyuran Supergiant Games’in üstlendiği Hades, roguelike türünde bir aksiyon rol yapma oyunu. Oyunda Hades’in asi oğlu Zagreus’u kontrol ediyoruz. Hikaye, ana karakterimizin içinde bulunduğu dünyadan kaçmak istemesiyle başlıyor. Zagreus’un yeraltı krallığından kaçmak istediğini duyan Olympos tanrıları, bu macerasına destek olmak amacıyla Zagreus’a güçlerinden bir parça veriyor…

6 Aralık 2018 tarihinde çıkışını gerçekleştiren ve son yılların en başarılı yapımlarından biri olan Hades’in metacritic puanı ise 93.

4. Animal Crossing: New Horizons

nintendo switch en iyi oyunlar

20 Mart 2020 tarihinde piyasaya sürülen ve çok kısa zamanda bütün dünyayı etkisi altına alan Animal Crossing: New Horizons; kendi adanızı inşa etmenizi, evinizi dekore etmenizi ve arkadaşlarınızla büyük projelerin üstesinden gelmeye çalışarak keyifli vakit geçirmenizi sağlayan oldukça eğlenceli bir yapım. Farklı bir deneyim arzu edenlere mutlaka oynamalarını önerdiğimiz Animal Crossing: New Horizons’ın metacritic puanı ise 90.

5. Ori and the Will of the Wisps

2015 yapımı Ori and the Blind Forest’ın devam oyunu olarak piyasaya sürülen Ori and the Will of the Wisps, Moon Studios tarafından geliştirilen bir platform-macera oyunu. Nintendo Switch için 11 Mart 2020 tarihinde çıkışını gerçekleştiren yapım, son derece olumlu geri dönüşler aldı. Açıkçası, daha fazla detay verip bu harika oyunun vereceği zevki baltalamak istemiyoruz. Bütün oyuncuların denemesi gereken bir oyun olarak tavsiye ettiğimiz Ori and the Will of the Wisps’in metacritic puanı ise 90.

6. Divinity: Original Sin 2-Definitive Edition

Yayıncılığını ve geliştiriciliğini Larian Studios’un üstlendiği Divinity: Original Sin 2, 14 Eylül 2017 tarihinde piyasaya sunuldu. Sıra tabanlı bir RPG oyunu olan Divinity: Original Sin 2, oldukça uzun bir oynanış süresi sunuyor. Bu yapımı, özellikle de eski tip RPG severlerin bayılarak oynayacağına inanıyoruz. Dört karakterle oynayabildiğimiz oyunda, bu karakterlerin özelliklerini, ırkını ve başlangıç hikâyelerini seçebiliyoruz. Hem buradaki seçimlerinizin hem de oyun içindeki seçimlerinizin hikâyenin gidişatı açısından oldukça önemli olduğunu belirtmiş olalım.

Yüzlerce saat harcayacağınıza inandığımız Divinity: Original Sin 2’yi şiddetle tavsiye ediyoruz. Oyun dünyasından oldukça iyi geri dönüşler alan Divinity: Original Sin 2 Definitive Edition‘ın metacritic puanı ise 93.

7. Super Mario Odyssey

Super Mario serisinin 20. oyunu olan Super Mario Odyssey, bugüne kadarki en özgür oyun deneyimini vaat ediyor. ”Mario tarihinin en devrimsel oyunu”  olarak tanımlanan Super Mario Odyssey’de Moon’lar ile yeni bölümleri ve eşyaları açabilirsiniz. İki kişi olarak da oynayabildiğiniz oyunda, bir arkadaşınız Mario’yu kontrol ederken siz de Joy-Con sensörleri ile Mario’nun yeni şapkasını kontrol edebilirsiniz.

Nintendo Switch için en iyi oyunlar listemizin göz bebeği olarak nitelendirebileceğimiz Super Mario Odyssey‘in metacritic puanı ise 97.

8. Celeste

Kanadalı oyun tasarımcıları Matt Thorson ve Noel Berry tarafından geliştirilmiş bir platform video oyunu olan Celeste, 25 Ocak 2018 tarihinde piyasaya sürüldü. 2018 Yılının ”En İyi Indie Oyunu” ödülüne layık görülen Celeste, nostaljik oyunları sevenler için bir alternatif sunuyor. Özellikle de müzikleriyle ön plana çıkan oyun, Celeste dağına tırmanan Madeline’nin hikâyesini oldukça sürükleyici ve çarpıcı bir biçimde yansıtıyor. Piksel tabanlı grafiklere sahip bir platform oyunu olan ve içeriğinde boss savaşlarını da barındıran Celeste’nin metacritic puanı ise 92.

9. Super Smash Bros. Ultimate

7 Aralık 2018 tarihinde Nintendo Switch platformuna özel olarak piyasaya sunulan Super Smash Bros. Ultimate, oldukça beğeni topladı. Bu beğenilerin karşılığını da satış rekorları kırarak aldı. Çoklu oyuncu modunda aynı ekranda 10’a kadar karakterle dövüşebilme imkanı sunan oyun, çeşitli modların haricinde hikaye moduna da sahip. Super Smash Bros. Ultimate’in metacritic puanı ise 93.

İLGİLİ HABERLER