Teknoloji

Yeni Nintendo Switch için sürpriz bir ipucu daha

nintendo switch

Kısa süre önce Çin’de yayın yapan bir internet sitesi, Foxconn hakkındaki bir haberinde yeni Nintendo Switch‘in 2024’ün ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesinin planlandığını öne sürmüştü. Aynı sitede çıkan Nintendo’nun bir diğer iş ortağı PixArt Imaging hakkındaki yeni bir haber de yeni Switch hakkında ipuçları barındırıyor.

Haberde Nintendo’nun adı doğrudan geçmese de, yıllardır cihaz çıkarmayan Japon bir oyun konsolu üreticisinin PixArt’ın önemli müşterilerinden biri olduğu ve bu şirketin önümüzdeki yılın başlarında yeni bir ürün çıkarmaya hazırlandığı belirtiliyor. Özetle haberde PixArt’ın 2023’te yapay zeka geliştirmelerinden gelen destekle genel olarak iyi bir yıl geçirdiğinden ve 2024’ün “Japon oyun makinesinin” işlere yardımcı olmasıyla aynı derecede verimli olabileceğinden bahsediliyor. Ne “Nintendo” ne de “Switch isimleri geçmese de, burada bahsedilen ürünün yeni Switch olduğunu tahmin etmek pek zor değil.

PixArt yeni Nintendo Switch için ne yapacak?

PixArt ve Nintendo geçmişte Wii ve Switch de dahil olmak üzere pek çok üründe birlikte çalışmıştı. CMOS görüntü sensörlerinin işlemcileri konusundaki uzmanlığıyla bilinen PixArt’ın Switch’in Joy-Con kumandasındaki hareketli kamera sensöründen sorumlu olduğu tahmin ediliyor. Nintendo’nun yeni Switch’te de güvendiği iş ortaklarıyla çalışmayı istediği ve PixArt’ın da bunlar arasında yer aldığı düşünülüyor.

Haberde “Japon oyun makinesi” ifadesiyle Sony’nin Project Q taşınabilir konsolundan bahsettiği de düşünülebilir. Ancak Project Q’nun çıkışı için 2024’ün başları değil, daha yakın bir dönem işaret ediliyor. Dolayısıyla bahsedilen ürünün yeni Nintendo Switch olma ihtimali daha yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER