Teknoloji

Apple, yeni nesil Apple Pencil’i yakında tanıtacak

apple pencil

iOS 17.4 kodunda yeni bir Apple Pencil bulgusu ortaya çıktığından beri, teknoloji dünyası Apple’ın bir sonraki hamlesini merakla bekliyor. Şimdi ise, Weibo kullanıcısı “Instant Dijital” tarafından paylaşılan bilgiler, Apple’ın bu ayın sonlarında yeni nesil bir Apple Pencil duyurusu yapacağını öne sürüyor. Söz konusu sızıntıyı paylaşan kaynak geçmişte, sarı iPhone 14’ün lansmanı, iPhone 15’te donuk cam kullanımı ve iPhone 15 Pro’da Mekansal Video özelliklerinin eklenmesi gibi konularda doğru tahminlerde bulunmuştu.

Yenilikçi özelliklerle dolu yeni Apple Pencil

2018’de yeniden tasarlanmış iPad Pro ile birlikte tanıtılan Apple Pencil 2, o tarihten bu yana yeni özelliklerle güncellenmedi. Geçen yıl, USB-C portuyla daha uygun fiyatlı bir kalem piyasaya sürüldü ancak bu, Apple Pencil 2’nin bir evrimi olarak kabul edilmiyor.

9to5Mac tarafından görülen kanıtlara dayanarak, yeni versiyonun Bul uygulamasıyla çalışması bekleniyor. Bu, kullanıcıların kaybolan Apple Pencil’larını AirPods ve AirTag’lerle yapabildikleri gibi kolayca bulmalarını sağlayacak. Yeni Apple Pencil’ın kesin konumlandırma için Ultra Geniş Bant teknolojisini içerip içermediği veya yalnızca haritada son konumu gösterip göstermeyeceği henüz belirsiz.

iPadOS 17.4’ün yeni bir PencilKit API sürümünü getirdiğine dikkat çekiliyor. Geliştiriciler, bu API’yi kullanarak uygulamalarını Apple Pencil ile uyumlu hale getirebilirler. Ancak, PencilKit 3 ile ilgili yeni özellikler hakkında henüz bir ayrıntı bulunmuyor. Bu, PencilKit 3’ün yeni donanım gerektiren yeni yetenekler ekleyebileceğini ve Apple’ın şimdilik bunları gizli tutmak istediğini düşündürüyor.

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre, Apple, bir sonraki nesil iPad Pro için yeniden tasarlanmış aksesuarlar üzerinde çalışıyor. Şirket, yeni nesil MacBook Air ile M3 çipi tanıttığı için, yeni bir iPad Pro ve yeni bir Pencil’ın lansmanı kaçınılmaz görünüyor. Bu yenilikler, hem profesyonellerin hem de günlük kullanıcıların verimliliğini ve yaratıcılığını artırma potansiyeline sahip.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER