Manşetler

Apple, daha uygun fiyatlı USB-C Apple Pencil’ı duyurdu

apple pencil usb-c apple pencil 3

Apple, daha ekonomik bir alternatif olan ve USB-C bağlantı noktası ile gelen yeni Apple Pencil’ı duyurdu. iPad aksesuarı, USB-C bağlantı noktasını açığa çıkaran bir kaydırma kapağı ile birlikte 2.699 TL fiyat etiketi taşıyor. Ayrıca, Apple’ın geçen yıl çıkardığı 10. nesil model de dahil olmak üzere bir iPad’in yan kenarına manyetik olarak bağlanabiliyor.

Daha uygun fiyat, Pencil’in bazı daha gelişmiş özelliklerle donatılmamış olması anlamına geliyor. Yeni aksesuar, basınca duyarlılık, kablosuz eşleştirme ve şarj etme veya araçlar arasında geçiş yapmanıza izin veren çift tıklama özelliğini desteklemiyor. Ancak, hâlâ iPad Pro’nun M2 modelleri ile havada bekletme özelliğini destekliyor.

İlk Apple Pencil modeli, şarj etmek için iPad’inizin bağlantı noktasına takılan bir Lightning konektörü kullanıyordu. İkinci nesil model ise kablosuz şarjı destekliyordu ve geçen yıl çıkan 10. nesil iPad ile uyumlu değildi.

Apple Pencil USB-C kasım ayında çıkıyor

USB-C Apple Pencil, geniş bir iPad yelpazesiyle uyumludur. Bunlar arasında üçüncüden altıncıya kadar 12,9 inç iPad Pro, birinci ila dördüncü nesil 11 inç iPad Pro, dördüncü ve beşinci nesil iPad Air, 10. nesil iPad ve altıncı nesil iPad Mini bulunmaktadır. USB-C Apple Pencil, kasım ayında satışa sunulacak.

apple pencil usb-c

Apple’dan uzun süredir yeni iPad modelleri bekliyoruz. Şirket, 10. nesil iPad’ini ve M2 çipli iPad Pro’ları Ekim 2022’de, M1 çipli iPad Air‘ını Mart 2022’de ve 6. nesil iPad Mini‘yi Eylül 2021’de tanıtmıştı. Geride kalan hafta sonu yeni iPad’lerin bu hafta içinde tanıtılabileceği haberleri gelmiş, ancak sonrasında yeni ürün duyurusunun yeni bir Apple Pencil ile sınırlı olabileceği iddia edilmişti. İkinci iddia gerçeğe dönüşmüş gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER