Manşetler

Yeni iPhone’da Force Touch ekran kullanılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iphone-6-plus-inceleme-00003

Apple yeni iPhone modellerini her yıl eylül ayında tanıtmayı âdet haline getirmiş durumda. Eylüle kalan süre azalırken, iPhone 6s olarak da anılan yeni iPhone’a ait haberlerin sayısı da artıyor. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, yeni iPhone’da halihazırda Apple Watch’ta da bulunan Force Touch ekran kullanılacak. iPhone 6s’in Force Touch ekranla birlikte geleceğine dair haberler geçtiğimiz mayıs ayında da gündeme gelmişti.

Force Touch ekran, iPhone deneyimine yeni bir etkileşim yolu kazandırabilir. Yazılımcılar Force Touch sayesinde uygulamalarına ekrana daha sert dokunulduğunda ortaya çıkan ekstra menü ve seçenekler ekleyebilecek. Standart dokunuştan veya uzun temastan daha farklı etkileşim yollarının açılması da Force Touch ekran sayesinde mümkün hâle gelecek.

The Wall Street Journal’ın haberinde Apple’ın mevcut iPhone renk skalasına yeni renkler ekleyebileceği de belirtiliyor. Şirket halihazırda altın rengi, gümüş ve uzay grisi renk seçenekleriyle kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Ekran boyutunda ve çözünürlükte bir değişiklik olması beklenmiyor.

iPhone tasarımında geçtiğimiz yıl radikal değişikliğe giden Apple’ın yazılım ve iç donanımı güncellerken, dış tasarımı koruması kimseyi şaşırtmayacaktır. Apple S modellerinde iPhone kamerasını genellikle iyileştirse de, The Wall Street Journal’ın haberinde bu yönde bir bilgi verilmiyor.

İLGİLİ HABERLER