Ulaşım

Yeni BMW Serisi 4 Coupé gözler önüne çıktı

yeni bmw 4 serisi coupe

Geçtiğimiz hafta yeni 5 Serisi ve 6 Serisi Gran Turismo modelini tanıtan BMW, bu haftayı da boş geçmedi. Alman otomotiv devi şimdi de yeni 4 Serisi Coupé modelini tanıttı. Yeni BMW 4 Serisi Coupe, ekim ayından itibaren Türkiye’deki BMW mağazalarında boy göstermeye başlayacak. Kasım ayı itibarıyla yeni 4 Serisi Coupé yollara çıkacak. Türkiye’de ilk etapta otomobilin 1.6 litre 170 bg benzinli motora sahip 420i modeli satılacak.

Yeni 4 Serisi Coupé, BMW’nin dikey Böbrek Izgara tasarımına yeni bir yorum getiriyor. Güçlü omuz hatlarıyla coupé görünümünün altını çizen BMW, LED farlarla da otomobilin modern görünümünü kuvvetlendiriyor. Dileyenler otomobilde opsiyonel olarak sunulan BMW Laserlight farları da tercih edebilecek. Otomobilin LED stop lambaları da L şeklindeki ışık çubukları da ayrıca dikkat çekiyor.

Yeni 4 Serisi Coupé, şasi teknolojisiyle karakteristik bir sürüş deneyimi vadediyor. Ağırlık merkezi 21 milimetre aşağıya indirilen otomobilin arka aks izi yeni BMW 3 Serisi Sedan’dan 23 milimetre daha geniş. Hafifletilen gövde ve şasi yapısı da 50:50 ağırlık dengesi sunuyor.

Yeni 4 Serisi Coupé’de 10.25 inç büyüklüğünde bir bilgi ve eğlence ekranı bulunuyor. Buna ek olarak, tamamen dijital 12.3 inç büyüklüğündeki gösterge paneli de otomobilin en son teknolojilerini gözler önüne seriyor. M Sport tasarım paketinde ise kullanıcıları özel deri direksiyon ve M Sport koltuklar bekliyor. BMW Head-Up Display de yüzde 70 daha geniş bir projeksiyon yüzeyi sunuyor.

Yeni BMW 4 Serisi Coupe gelişmiş sürüş destekleriyle de geliyor

Yeni BMW 4 Serisi Coupé’de, önceki modele göre önemli ölçüde geliştirilen sürücü destek sistemlerine eklenen otomatik fren yapma özelliğine sahip ve direksiyonu da yönlendirebilen Şerit Terk Uyarısı da standart olarak sunuluyor.

Sürüş asistanı, otomatik park özellikli Park Asistanı ve Geri Sürüş Asistanı yeni BMW 4 Serisi Coupe ile standart şekilde sunulanlar arasında bulunuyor. BMW Live Cockpit Professional, 16 hoparlörlü Harman Kardon Ses Sistemi, kablosuz şarj fonksiyonuna sahip Akıllı Telefon Bağlantı Sistemi; Apple CarPlay ve Android Auto destekli Akıllı Telefon Arayüzü de otomobilde kullanıcıları bekliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER