Ulaşım

Yeni BMW 5 Serisi ve 6 Serisi Gran Turismo tanıtıldı

yeni bmw 5 serisi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BMW düzenlediği çevrimiçi etkinlikle yeni 5 Serisi’ni ve yeni 6 Serisi Gran Turismo modelini gözler önüne çıkardı. Borusan Otomotiv’den verilen bilgiye göre; yeni BMW 5 Serisi, Türkiye’de temmuz ayından itibaren yollarda olacak.

Türkiye’de yeni BMW 5 Serisi’nin 170 beygir güç üreten 1.6 litrelik 520i benzinli, 250 beygirlik 2.0 litre 530i xDrive benzinli ve 190 beygir gücünde 2.0 litre dizel motora sahip 520d xDrive modelleri satılacak.

Yeni BMW 5 Serisi’nde şirketin yeni tasarım diline daha uygun olarak daha geniş, uzun ve yekpare bir BMW böbrek ızgarası bulunuyor. Otomobilin tüm versiyonlarında BMW Selective Beam LED farlar bulunuyor. Bu farlar otomatik uzun far asistanı ve matris teknolojisiyle destekleniyor. BMW 5 Serisi’nde 10.25 inç büyüklüğündeki bilgi ve eğlence ekranı standart olarak sunulurken, dileyenler 12.3 inç büyüklüğündeki ekranı tercih edebiliyor.

Yeni BMW 5 Serisi’nin Türkiye’de satılacak olan modellerinde adaptif LED farlar, Apple CarPlay ve Android Auto uyumlu akıllı telefon arayüzü, sürüş ve park asistanları standart olarak sunulacak. Harman Kardon ses sistemi, BMW Live Cockpit Professional, kablosuz şarj özellikli akıllı telefon bağlantı sistemi ise “Special Edition” paketinde sunulacak.

BMW 5 Serisi destek sistemleriyle uzun yolculuklarda konforu artıracak

Yeni BMW 5 Serisi için geliştirilen sürücü destek sistemleri, hem uzun yolculuklarda sürüş konforunu artırmaya hem de sürücünün net bir görüşe sahip olmadığı durumlarda güvenliği artırmaya olanak sağlıyor. Standart olarak sunulan Sürüş Asistanı ile gelen Şerit Terk Uyarısı; yola paralel alanlara otomatik olarak park edilmesini ve paralel park yerlerinden otomatik manevra yapılarak çıkılmasını sağlayan Park Asistanı, modelin işlevselliğini artıran özellikler arasında yer alıyor.

Direksiyon hareketlerini kaydeden, daha sonra aracı 50 metre boyunca sürücünün müdahalesine gerek duymadan sıkışık ya da karmaşık alanlardan kolaylıkla çıkarabilen Geri Sürüş Asistanı; Yeni BMW 3 Serisi ve Yeni BMW 1 Serisi’nin ardından Yeni BMW 5 Serisi’nde de sunuluyor BMW Akıllı Kişisel Asistan, artık Yeni BMW 5 Serisi’nde standart bir özellik olarak yer alıyor. Akıllı Telefon Entegrasyonu işlevi artık hem Apple CarPlay hem de Android Auto ile uyumlu çalışıyor.

Yeni BMW 6 Serisi Gran Turismo işlevsellik ve sportif görünümü bir arada sunuyor

Yeni BMW 6 Serisi Gran Turismo, beş kapılı karoserini sportif görünümü ile şekillendiriyor. İç mekanda kullanılan yüksek kaliteli malzemelerle şık bir ambiyans oluşturulurken; modern motor teknolojisiyle daha verimli bir sürüşe olanak sağlanıyor. Yeniden tasarlanan ön ve arka tamponlar, modelin güçlü spor otomobil imajını güçlendiriyor. Yeni BMW 6 Serisi Gran Turismo’da 12,3 inçlik bilgi-eğlence ekranı ve yeni gösterge paneli grubu standart olarak sunuluyor. Orta konsoldaki kontroller ise parlak siyah renk tercih edilmiş. Yeniden düzenlenen çok fonksiyonlu düğmelere sahip deri spor direksiyon simidi de standart donanımlar arasında bulunuyor. Genişletilmiş özelliklere sahip dört bölgeli otomatik klima kontrolü de, otomobilin özellikleri arasında yer alıyor.

Direksiyon ve Şerit Kontrol Asistanı, Aktif Navigasyon, şehir içi fren fonksiyonu ve özelliklerini de içerirken, standart olarak sunulan Sürüş Asistanı’yla gelen Şerit Terk Uyarısı, şerit içinde tutma fonksiyonunu da barındırıyor. İlave olarak, Stop & Go fonksiyonlu Aktif Hız Sabitleyici de artık adaptif mesafe kontrolü özelliğini sunuyor.

İLGİLİ HABERLER