Teknoloji

Yapımcılarına henüz para kazandırmayan Instagram’dan onlar için özel hesap

instagram creators hesap

Instagram, @creators adı verilen yeni bir markalı hesap açtı. Bu hesap yoluyla “influencer” olmak isteyenlerin ya da içerik yapımcılarının Instagram için üretmeye devam etmelerini hedefliyor.

Hesabın sayfasında “ipuçları, püf noktaları, haberler, IGTV, perde arkasındakiler, erişim, iç görü ve kılavuzlar” gibi içeriklere yer verileceği belirtiliyor. Aralarında dansçı Susie Meoww ve komedyen Adam Waheed’in de bulunduğu, Instagram’ın seçtiği yapımcılar insanlara içerik yapım süreçlerini anlatacaklar ve kullandıkları ekipmanlardan sevdikleri ses efektlerine kadar tavsiyeler sunacaklar.

Bu sayfa aynı zamanda Instagram için bir Sık Sorulan Sayfalar işlevi de görecek. İlk hikâyede kimlik doğrulama, algoritmik akış ve yorum filtreleme gibi temel sorulara cevaplar öne çıkarılıyor.

Hesabın IGTV’ye, yani Instagram’ın uzun soluklu video koluna da odaklanması şaşırtmıyor. Instagram’da içerik ve yapımcı ortaklıkları şefi olarak çalışan Justin Antony, platformda en iyi uygulamaları ve içerik oluşturmayı vurguladıklarını, özellikle IGTV etrafında yoğunlaştıklarını kaydetti.

Ne var ki, insanlar sadece üretmek için içerik üretmiyor. Çoğu hevesli yapımcı bir kariyer oluşturmak da istiyor. Şimdiye kadar Instagram kimseye bu platformdan para kazanmak için doğal bir yöntem sunmadı. Birkaç ay önce IGTV’nin yapımcılara para kazandıracak ilk yer olabileceği söyleniyordu. Ancak Instagram yöneticileri henüz o noktaya gelmediklerini belirtiyor. Bu esnada insanlar da bu video ortamı için içerik üretmeye devam etmeliler.

Instagram yapımcı hesabının odaklanacağı başlıca konular

Instagram’ın ürün pazarlama yöneticisi Brooke Özaydınlı, hesabın para kazanma dışındaki konulara da odaklanacağını kaydetti. “Gerçekten yaratıcı en iyi uygulamalara odaklanmaya çalışıyoruz, bu nedenle yaratıcı olmanın ilham verici içerik oluşturma yönüne odaklanıyoruz.” dedi. “Bu tamamen markalı fırsatlardan uzak duracağımız anlamına gelmez, ancak asıl odak noktamız: bir yaratıcı olarak nasıl üst seviyeye çıkıyorsunuz?”

Olumsuz yorumlarla ilgili olarak Özaydınlı, bir yapımcının Instagram’ın yorum filtreleme özelliği hakkında konuşmayı ve bunun ona nasıl yardımcı olacağını konuşmayı seçebileceğini örnek verdi. Ayrıca, yapımcıya bağlı olarak, tükenmişlik veya içerik üretirken kişisel hayatı sürdürmenin yolları gibi başlıklar hakkında da konuşabileceklerini söylyüor.

Yapımcıların platformdaki yeni ürün özelliklerini öğrenmek ve favori hesapları hakkında daha fazla bilgi almak için bir alana ihtiyaç duydukları gerçek. Ancak umarız Instagram insanların gerçek sorularını cevaplamaktan kaçınmaz. İster tükenmişlik sendromu, ister ilgi çekecek içerikler, ister para kazanma yolları olsun, bu hesapta gerçekten ilgilendiren konuların tartışılması en büyük dileğimiz olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER