Teknoloji

Yahoo Mail, yapay zekâ yeteneklerini genişletiyor: İşte detaylar

yahoo mail

Yahoo, yapay zekâ özelliklerini genişletme kararı aldı. Şirket, Google Cloud’un yapay zekâ platformunu kullanarak generatif yapay zeka özelliklerini geliştirdi. Bu özellikler daha önce yalnızca iOS kullanıcıları için test edilmişti, ancak artık web tarayıcılarındaki kullanıcılara da sunuluyor.

Yeni alışveriş özelliği: Shopping Saver

Yahoo, Shopping Saver adında yeni bir alışveriş özelliği ekliyor. Bu özellik, kullanıcıların posta kutularında saklanan hediye kartları, indirim kodları ve mağaza kredilerini buluyor. Yahoo bu özelliğiyle, kullanıcıların bu avantajları alışveriş sonrası bile kullanmalarına yardımcı olmayı hedefliyor. Şirket, bu özelliğin “yalnızca Yahoo Mail’e özgü” olduğunu iddia ediyor.

Yahoo Mail’in kıdemli başkan yardımcısı ve genel müdürü Josh Jacobson, Shopping Saver’ın “kullanıcıların zaman ve para tasarrufu yapmalarına yardımcı olacak, asistan bir posta kutusuna doğru ilk adımları atmış olacaklarını” belirtti. Yahoo’nun araştırmasına göre, Amerikalı yetişkinlerin yaklaşık yarısı en az bir kullanılmamış indirim kodu veya hediye kartına sahip.

Ayrıca Yahoo, kullanıcıların eski e-postaları bulmalarını kolaylaştıran gelişmiş bir arama modu sunuyor. Yapay zekâ, kullanıcıların sorular sorarak veya önerilen komutları seçerek anahtar kelimeler yazmalarına gerek kalmadan eski e-postalarını bulmalarını sağlıyor. Yine bir yazı asistanı, e-postanın en uygun tonunu seçmelerine yardımcı oluyor. Bunlara ek olarak, e-postada önemli bilgileri öne çıkaran bir mesaj özeti de mevcut.

Yahoo’nun bu adımı, Google’ın yapay zeka destekli e-posta yazma ve Microsoft’un Outlook’ta e-posta özetleri eklemesinden sonra geldi. Yahoo, bir zamanlar en popüler arama ve e-posta motorlarından biriydi. 2019 yılında önceki sahibi Verizon, Yahoo Gruplar’daki tüm içeriği sildi ve büyük bir tartışma yarattı. Daha sonra Apollo Global Management, 5 milyar dolara Yahoo ve AOL’u satın aldı ve Yahoo’nun adını geri getirdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER