Teknoloji

Auto Gmail ile e-postalarınızı yapay zekâ kontrol etsin

auto gmail

E-postalar, iş dünyasının temel iletişim yöntemlerinden biridir. Ancak bu dağınık iletişim seli içinde bazen önemli mesajları kaçırmak ya da zamanında yanıt verememek kaçınılmaz olabilir. Aynı zamanda istenmeyen spam ve tanıtım e-postalarıyla uğraşmak da ayrı bir dert olabilir. İşte tam bu noktada devreye Auto Gmail giriyor: E-posta kutunuzdaki mesajlara otomatik olarak yanıt veren bir yapay zeka (AI) asistanı.

Yapay zekâ desteğiyle geliştirilmiş ve ona bağlı olarak çalışan bu yeni araç, gelen kutunuza düşen her bir e-postaya yanıt verirken, bu yanıtları taslak olarak hazırlar. Bu sayede gelen mesajı ve oluşturulan yanıtı okuyabilir, dilerseniz taslağı düzenleyebilir ve ardından göndermeye hazır olduğunuzda mesajı yollayabilirsiniz. Böylece, zamanınızı en etkin şekilde kullanabilirsiniz.

Bu ilgi çekici ve kullanışlı aracın mucidi Nathan Ganser, bu yapay zeka asistanını neden yarattığını Product Hunt‘ta açıklıyor. Ganser, ürünleriyle ilgili müşteri hizmetleri sorularına hızlı bir şekilde yanıt vermenin bir yolunu arıyordu. Bu amaçla, Ganser, ChatGPT’yi bir dizi SSS (Sık Sorulan Sorular) belgesine göz atıp bu e-postalara yanıt yazması için eğitti.

Gönderdiğiniz yanıtların veya diğerlerinin size ne gönderdiğinin görülmesi konusunda bir endişeniz olmasın. Auto Gmail, e-postalarınızı sizin adınıza göndermez. Bu, e-postanın amacına aykırı olurdu. AI tabanlı aracın tüm yanıtları taslak olarak hazırlamasının sebebi de budur. Yani bu yapay zekâ aracı, size sadece bir taslak oluşturur ve son kararı siz verirsiniz.

Ganser, geliştirdiği aracı belirli müşteri hizmetleri yanıtları için kullanıyor. ChatGPT, belirli bir SSS listesi temelinde yanıtlar sağlayabilir. Auto Gmail’in, sürekli olarak aynı yanıtları küçük değişikliklerle yazmak veya önceki yanıtları kopyalayıp yapıştırmak yerine kullanılabileceğini düşünüyor. Ancak, Auto Gmail, gelen kutunuza düşen tüm e-postalara yanıt verme gibi bir vaatte bulunmuyor.

Auto Gmail esas olarak kimler için uygun?

Öyleyse, Auto Gmail kimler için uygun? Küçük bir işletmesi olan ve Ganser gibi otomasyondan yararlanabilecek kişiler, bu yapay zekâ destekli yazılımı denemeyi düşünebilirler. Bu Gmail eklentisinin nasıl çalıştığını gösteren bir video da mevcut. Onu da yukarıda paylaştık.

Auto Gmail, denemeniz için ücretsiz bir deneme sürümüyle kullanıma sunulmuştur. Gmail’inizdeki tanıtım e-postalarını hızlıca kaldırmak istiyorsanız, bu da sunulan hizmetlerden biri.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER