Teknoloji

Sony Xperia C6 sızıntısı çerçevesiz ekran tasarımını gösteriyor

xperia c6

Gelecek ay düzenlenecek MWC 2016‘da Sony de düzenleyeceği basın toplantısında yeni cihazlarının tanıtımını gerçekleştirecek ve onlardan bir tanesi Xperia C6 olabilir. Sony C6’nın varlığını doğrulamasa da, bu ayın başlarında bu cihaza ait olduğu iddia edilen bazı fotoğraflar sızmıştı. Şimdi de Twitter’daki @OnLeaks rumuzlu ve sızıntılar konusunda güvenilirliği yüksek bir kaynak telefonun fabrika çizimlerini temel alan bir taslak fotoğrafı yayınladı.

Görünüşe göre, C6 geçen yılın Sony Xperia C5 Ultra Android telefonunun tasarımını miras alıyor. Orta segment telefonun neredeyse çerçevesiz görünüme sahip 6 inç, 1080p ekranı bulunuyordu. Buna rağmen, Xperia C6’nın ekran büyüklüğünün ne olacağını bilmiyoruz. Ancak 5 inç’ten küçük olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Her durumda ekran çözünürlüğünün de 1080p olacağını söyleyebiliriz.

Ayrıca dedikodulara göre, Xperia C6’nın sekiz çekirdekli MediaTek Helio P10 işlemciye sahip olmasını bekliyoruz. Bu işlemci yüksek profilli olmayabilir, ancak makul fiyatlı telefonlarda epey düzgün ve tatmin edici bir performans sunmasıyla biliniyor.

Taslak fotoğraflar Sony Xperia C6’nın en az üç farklı renk seçeneğiyle geleceğini gösteriyor. Bu Android telefonun ne zaman ve nerelerde piyasaya çıkacağı henüz belli değil, ancak çok yakında bu sorular da cevap bulacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER