Teknoloji

Xiaomi’nin sesli asistanı Xiao AI ile tanışın – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi, Xiaomi telefonları için özel olarak geliştirdiği sesli asistan Xiao AI’ın tanıtımını yapan, İngilizce alt yazılı bir video yayınladı. Videoya baktığımızda, bu sanal asistanın Siri ve Google Asistan gibi muadillerine benzediğini görüyoruz. Ancak WeChat ve benzeri servislere olan bağlantılarıyla, Çin pazarı için özel olarak tasarlandığı anlaşılıyor.

Xiaomi’nin belirttiğine göre Xiao AI, yeni Mi Mix 2S modelinde yüklü olarak sunuluyor. Aynı zamanda MIUI yazılımının Çince versiyonuna gelecek bir güncellemeyle birlikte diğer Xiaomi telefonlarında da kullanılabilecek.

Şu an için Xiao AI’ın Hindistan veya Xiaomi’nin Çin dışında bulunduğu ve güçlü olduğu diğer ülke pazarlarına gelmesi beklenmiyor. Xiaomi geçtiğimiz günlerde Microsoft ile bir iş ortaklığının duyurusunu gerçekleştirmiş, Mi AI Speaker’a yakında Cortana sesli asistan desteği ekleyeceğini açıklamıştı. Ancak bu duyuru telefonları kapsamıyor gibi görünüyor. Hindistan’daki Xiaomi telefonları Google Asistan desteğine sahip, ancak bu servis Çin’de desteklenmediği için, Xiaomi’nin Android telefonlarında da kullanılamıyor.

İLGİLİ HABERLER