Teknoloji

Xiaomi’den yeni bir kablosuz artırılmış gerçeklik gözlüğü: Wireless AR Glass Discovery Edition

xiaomi wireless ar glass discovery edition

Artırılmış gerçeklik (AR) heyecan verici bir fikir olsa da, böylesine fantastik bir konsepti gerçeğe dönüştürmeye yetecek işlemci gücünün olup olmadığı hâlâ belirsizliğini koruyor. Yine de, bu belirsizlik şirketleri AR üstünde çalışmaktan alıkoymuyor. Bu şirketlerden biri olan Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition adını taşıyan yeni kompakt AR gözlüğünü MWC 2023 kapsamında duyurdu.

Xiaomi’nin yeni artırılmış gerçeklik başlığı Snapdragon XR2 Gen 1 işlemciyle geliyor. Bu işlemci Meta Quest Pro’da da tercih edilmişti. Xiaomi’den verilen bilgiye göre, Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition dijital ve gerçek dünyaları birleştirmek için “zarif” bir yol sunuyor. Bir güneş gözlüğü gibi görünen gözlüğün akıllı telefona ihtiyaç duymadığının da altını çizmekte fayda var.

126 gram ağırlığındaki başlık, magnezyum titanyum alaşımı ve karbon fiberden yapıldı. Özel yapım silikon oksijen anot pilin de ağırlığı azaltmaya yardımcı olduğu belirtildi.

Xiaomi’nin artırılmış gerçeklik gözlüğünde iki adet microLED ekran bulunuyor. Bu ekranların piksel yoğunluğunun fazla olduğu, dolayısıyla kullanıcıların gözleriyle bu kareleri fark edemeyeceğine dikkat çekildi. Xiaomi’den yapılan açıklamada, bu ekranların parlaklık kaybının muadillerine kıyasla daha az olduğu ve maksimum parlaklık seviyesinin de 1200 nit olduğu ifade edildi. Lenslerin ön tarafının elektrokromik olduğu ve kullanıcının sanal dünyaya odaklanmasının gerektiği zamanlarda parlaklığın otomatik olarak kısıldığı ifade edildi.

Gelişmiş el takibinin yeni bir kullanıcı etkileşimi şekli sunduğu ve kullancıların elleriyle dijital dünyayı manipüle edebildiği belirtildi. Paylaşılan videoda başlığı takan kişi akıllı bir ışığa bakıyor ve bu ışığı üzerinde beliren sanal düğmeye fiske vurarak kapatabiliyor. Kullanıcıların internette gezerken de bu hareketlerden yararlanabileceği de verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition ne zaman çıkacak?

Bu gözlüğün çıkışı, Qualcomm’un XR cihazlarını güçlendirmek için Snapdragon Spaces platformundan yararlanma planlarının da bir parçası. Xiaomi’nin yeni başlığı, yeni Xiaomi 13 gibi uyumlu bir cihazla eşleştirildiğinde ve kablo eksikliğini fark etmeyecek kadar düşük gecikme vaat ediyor. Şirket, henüz gelişmekte olan alanda çok hayati olan “AR’ın gelişini hızlandırmak için geliştiricilerle yakın bir şekilde çalışacağını” da vurguluyor.

Bir konsept cihaz niteliğinde olan Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition için henüz bir çıkış tarihi veya fiyat açıklaması yapılmış değil.

İLGİLİ HABERLER