Ulaşım

Xiaomi’nin ulaşım odaklı MWC 2023 duyuruları

xiaomi elektrikli scotter 4 ultra

MWC 2023’ün hemen öncesinde düzenlediği etkinlikte Xiaomi 13 serisinin küresel tanıtımını yapan, Xiaomi Watch S1 Pro ve Buds 4 Pro gibi yeni ürünleri tanıtan Xiaomi, ulaşım alanında da dikkate değer haberler verdi. Xiaomi Elektrikli Scooter 4 Ultra’yı tanıtan şirket, BMW ile de dijital araba anahtarları için iş birliği yapıyor.

Xiaomi’nin çift süspansiyon sistemine sahip ilk scooter’ı olduğu belirtilen Elektrikli Scooter 4 Ultra, zorlu arazilerde bile yumuşak ve güvenli bir sürüş sunuyor. Gelişmiş çift süspansiyon sistemi ile şasi yüksekliğinin artırılması sayesinde sürücüler, engebeli yüzeylerde seyahat ederken bile daha iyi görüş ve denge elde ediyor. Lastik patlaması riskini azaltmak için Xiaomi Elektrikli Scooter 4 Ultra, sürücülerin güvenliğini sağlayan ve kullanıcıların sürüş deneyimini geliştiren daha büyük delinmez ve sızmayı engelleyen 10 inç Xiaomi DuraGel lastiklerle donatıldı.

Xiaomi Elektrikli Scooter 4 Ultra, saatte 25 km hıza ulaşmasını ve yüzde 25’e kadar eğimli yokuşları kolaylıkla tırmanabilmesini sağlayan etkileyici, üst düzey özellikleriyle öne çıkıyor. Etkileyici 940W maksimum dişli motor gücü ve ultra uzun ömürlü bataryası, kullanıcılara endişelenmeden 70 km’ye kadar seyahat etme özgürlüğü veriyor. Yepyeni S+ modu, scooter’ın heyecan verici ve keyifli bir sürüş için şaşırtıcı derecede süratle hızlanmasını sağlıyor.

Güçlü, ancak hafif ve korozyona dayanıklı alüminyum gövdeye sahip yeni scooter, 120 kilograma kadar maksimum yükleme kapasitesine sahip. 880cm’lik bir platform boyutu ve 490mm’lik genişletilmiş bir tutuş yeri ile donatılan scooter’ın genel tasarımı, konforlu bir sürüş deneyimi için daha geniş bir ayakta durma alanı ve daha dengeli bir tutuş sağlıyor. Xiaomi Elektrikli Scooter 4 Ultra ayrıca IP55 dayanıklılık derecesine sahip.

İlginizi çekebilir

Xiaomi Elektrikli Scooter 4 Ultra yanında BMW iş birliğiyle Xiaomi Digital Car Key

Apple Digital Car Key teknolojisine benzer şekilde, Xiaomi de Android temelli olarak otomobilleri fiziksel anahtar olmadan açma imkanı sunacak. LOG‘un belirttiğine göre, Çinli şirket bu teknoloji için ilk olarak Alman otomotiv devi BMW ile iş birliğine gidiyor.

Çok yakında Xiaomi’nin Digital Car Key destekli akıllı telefonları, BMW markalı otomobiller için birer dijital anahtar olarak kullanılabilecek. Bu dijital anahtar ihtiyaç halinde başkalarına, bir mesaj gönderir gibi aktarılabilecek.

Belirli BMW modelleri 2023’ün ikinci çeyreğinde bu teknolojiden yararlanmaya başlayacak. Böylelikle Xiaomi telefonun sahip olan BMW kullanıcılarının fiziksel anahtar kullanma zorunluluğu ortadan kalkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER