Teknoloji

Xiaomi MUIU 10 beta sürümü dağıtıma çıktı

xiaomi miui 10

xiaomi miui 10Xiaomi bu ayın başlarında Hindistan’da düzenlediği Redmi Y2 lansman etkinliğinde MIUI 10 adını verdiği kullanıcı arayüzünün yeni sürümünü duyurmuştu. MIUI 10’un beta sürümü beta programına kayıt olmuş kullanıcılara açılmaya başlandı. Şirket, bu sürümün en son hâlinin eylül ayında tüm kullanıcılar için yayınlanacağını açıkladı.

MIUI 10 beta sürümünün dağıtılacağı cihaz sayısı epey fazla. Xiaomi Mi Mix 2, Mi 6, Mi 5s Plus, Mi 5s, Mi 5, Mi 4, Mi 3, Mi Note 2, Mi Max 2, Mi Max gibi son birkaç yıldır çıkmış tüm Mi serisi cihazlar listede yer alıyor. Redmi tarafındaki liste daha da geniş: Redmi Note 5, Redmi Note 5 Pro, Redmi Note 5A, Redmi Note 5A Prime, Redmi Note 4, Redmi Note 4X, Redmi Note 4, Redmi Note 3, Redmi 5, Redmi 5A, Redmi 4, Redmi 4A, Redmi 3S, Redmi Y2, Redmi Y1 lite, Redmi Y1.

MIUI 10 ile birlikte yepyeni bir tasarım geliyor. Tek dokunmayla tam ekrana geçiş hareket, iyileştirilmiş bildirim merkezi, yeni telefonlarda 18:9 görüntü oranını kullanmayı sağlayacak iyileştirilmiş çoklu görev yönetimi, sistem seviyesinde yapay zekâ entegrasyonu, sesle kontrol ile Sürüş modu gibi başlıca yenilikler göze çarpıyor. MIUI 9 ile karşılaştırıldığında, yeni gelen yapay zekâ tabanlı derin öğrenme sistemi sayesinde hangi uygulamanın kullanılabileceği tahmin ediliyor ve bunun ön yüklemesi arka planda yapılıyor. Böylelikle sistem seviyesindeki uygulamaların açılış hızı artacak.

Öte yandan mesajlaşma içinde hızlı menüler, Mi Browser uygulamasında progressive web uygulamaları için destek de MIUI 10 ile sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER