Teknoloji

Xiaomi Mi Note 3 taslağı telefonun tasarımı hakkında ipucu veriyor

Xiaomi kısa bir süre önce ikinci nesil Mi Max’i tanıtmıştı. Ancak gelen haberler, Çinli üreticinin hız kesmeye niyetinin olmadığını gösteriyor. Şirketin sıradaki telefonunun Mi Note 3 olması beklenirken, internete sızan taslaklar da Xiaomi Mi Note 3 hakkında fikir edinmeyi sağlıyor.

Akıllı telefonda Qualcomm Snapdragon 835 işlemcinin bulunması bekleniyor. Bu işlemciye 8 GB RAM ve 4070 mAh kapasiteli pilin eşlik edeceği, dahili depolama alanı seçeneklerinin ise 256 GB’ye kadar uzanacağı söyleniyor.

Söz konusu bileşenlerle ilgili iddialar daha önce de gündeme gelmişti. Muhtemel bileşenler cephesinde bir değişiklik görünmüyor. Ancak internete düşen son taslaklar, Mi Note 3’ün tasarımı hakkında da önemli işaretler veriyor.

İlk dikkat çeken nokta, telefonun Xiaomi Mi 6 ile benzer hatlar taşıması oluyor. İki yöne kavisli ekran, ana ekran tuşu ve çift lensli arka kamera kurulumu sızan taslaklarda hemen fark ediliyor. Xiaomi’nin telefonun arkasına iki adet 12 megapiksel çözünürlüklü kamera yerleştireceği ve bunlardan birinin daha iyi portre fotoğraflar çekilebilmesi adına daha uzun odak mesafesine sahip olacağı söyleniyor.

Xiaomi Mi Note 3 için henüz bir tanıtım tarihi işaret edilmiş değil

İnternete sızan taslağın Mi Note 3’ün kesin tasarımını yansıtmayabileceğini unutmamak gerekiyor. Akıllı telefonun ne zaman tanıtılacağı konusunda da şimdilik Xiaomi cephesinden somut bir işaret gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER