Teknoloji

Xiaomi Mi Max 3 sızıntısı 5500 mAh pil ve 6.9 inç ekranı doğruluyor

xiaomi mi max 3Xiaomi Mi Max 3 için resmi duyuru tarihi henüz açıklanmasa da, söz konusu günün giderek yaklaştığı biliniyor. Temmuz ayı içinde gerçekleşmesi beklenen tanıtım öncesinde telefona dair sızıntılara da sürekli olarak yenileri ekleniyor. Arka paneli gösteren fotoğraflar ve telefonun içindeki bileşenlere dair bilgiler kısa bir süre önce ortaya çıkmıştı.

Bu sızıntılara son olarak telefonun altın rengi ve siyah renki versiyonlarını gösteren iki video eklendi. Söz konusu videolardaki cihazların telefonun taslak versiyonu olup olmadığı bilinmiyor. Buna rağmen, videolardaki cihazların Mi Max 3’ün genel tasarım hatlarını net biçimde ortaya koyduğuna inanılıyor.

Akıllı telefonun taşıdığı bilgilere dair bileşenler de bu videolar sayesinde biraz daha netleşiyor. 5500 mAh pil ve biri 12 diğeri ise 5 megapiksel çözünürlükte iki lensten oluşan arka kamera modülü, telefonda bulunması kesinleşen bileşenler arasında yer alıyor.

Telefonun ekranının üstüne yapıştırılan çıkartma ise ekranın 6.9 inç büyüklüğünde olduğunu gözler önüne seriyor. Arka paneldeki parmak izi tarayıcısı ise özellikle telefonun altın rengi versiyonunda açık biçimde fark ediliyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 636 yonga setinin bulunması bekleniyor. Telefon için RAM seçeneklerinin 3, 4 ve 6 GB; dahili depolama alanı seçeneklerinin ise 32, 64 ve 128 GB olması öngörülüyor.

Xiaomi’nin telefonun Pro versiyonunu çıkaracağı da yüksek sesle konuşuluyor. Bu versiyonda Snapdragon 710 yonga seti, 20 ve 8 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan arka kamera modülü, 16 megapiksel ön kamera ve 5500 mAh pil gibi bileşenlerin bulunacağı belirtiliyor.

Xiaomi Mi Max 3 ilk etapta büyük ihtimalle Çin’de satışa sunulacak. Xiaomi’nin telefon için izleyeceği yol haritası ve belirleyeceği fiyat ise henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER