Manşetler

Xiaomi Mi Max 3 büyük ekran ve piliyle dikkat çekiyor

xiaomi mi max 3

xiaomi mi max 3

Xiaomi Mi Max 3’ün duyurusunu gerçekleştirdi. Şirketin devasa telefonlarına en son ve en büyük üye olarak katılan bu yeni telefonun ekranı 6.9 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip. Xiaomi bu seride ilk kez 18:9 görüntü oranını kullanıyor.

Ekranın alt ve üst kenarlarında çerçeveler dikkat çekiyor, buna rağmen ekranın büyüklüğü dikkate alındığında küçük olarak nitelendirilebilir. Ekran çözünürlüğü 1080p, bu nedenle pikseller yakından bakıldığında dikkat çekebilir. Ancak bu durum böyle bir cihazı ana video cihazı olarak isteyenler için çok da büyük sorun olmayacaktır.

Cihazı 5500 mAh kapasiteli bir pil çalıştırıyor. Xiaomi bu kadar büyük kapasiteli bir pili sadece 7 milimetre kalınlığa sahip gövdeye sığdırarak büyük başarı gösteriyor. Şirket bu pilin yüzde 71’lik kısmının bir saatte şarj edilebildiğine de dikkat çekiyor.

xiaomi mi max 3

Diğer teknik özellikler arasında 12 megapiksel ve 5 megapiksel çözünürlüklü çift arka kamera, Snapdragon 636 işlemci, 6 GB’ye kadar RAM ve 128 GB dahili hafıza bulunuyor. Önde de 8 megapiksel selfie kamerası yer alıyor.

Xiaomi Mi Max Çin’de 1699 yuan (1214 TL) başlangıç fiyatıyla satışa sunuluyor. Bu fiyat 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızalı modele ait. Mavi, siyah ve altın renk seçenekleri mevcut olan telefon yarından itibaren Çin’de satışa sunulacak. Diğer ülkelerde ne zaman satışa sunulacağı ve ne kadara satılacağı da şu an için bilinmiyor. Bu arada Xiaomi, gelecek hafta Android One telefonu Mi A2’nin küresel lansmanını İspanya’da gerçekleştireceğini açıkladı.

İLGİLİ HABERLER