Manşetler

Xiaomi Mi CC9 Pro nihayet tanıtıldı: 108 megapiksel arka kamerası var

xiaomi mi cc9 pro

Xiaomi bir süredir tanıtımını yaptığı Xiaomi Mi CC9 Pro modelinin resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Bu telefon arkasında yer alan ve biri 108 megapiksel çözünürlükte olan beş kamerasıyla dikkat çekiyor.

Mi CC9 Pro’da Snapdragon 730G çalışıyor. Yani, telefonda 2.2 GHz hızında çalışan iki performans çekirdeği de olan, toplam sekiz çekirdekli bir CPU çalışıyor. Ekran ise 6.47 inç büyüklüğünde ve Super AMOLED teknolojisine sahip. Full HD+ çözünürlükte ve görüntü oranı da 19.5:9. Kavisli kenarları bulunurken, su damlası çentiği de 32 megapiksel, f/2.0 selfie kamerası yer alıyor.

Mi CC9 Pro’nun en önemli noktası hiç şüphesiz arkada yer alan beş kamerası. Beş lens ve dört adet LED flaş ile bu telefon iyi fotoğraflar vadediyor. 108 megapiksel kamera Samsung ISOCELL Bright HMX sensörü kullanıyor. Bu sensör Güney Koreli şirketle birlikte geliştirildi ve ilk olarak Mi Mix Alpha modelinde kullanıldı.

Xiaomi, bu telefonun Preimum Edition versiyonunda f/1.7 8P lensin de bulunduğunu da övgüyle belirtiyor. Böylelikle Xiaomi Mi CC9 Pro, dünyada bu tarz lensi barındıran ilk akıllı telefon oluyor. 1/1.33 inç sensörüyle birlikte, süper detaylara sahip fotoğraflar ve eşsiz bir düşük ışık performansının sunulacağı belirtiliyor.

Ayrıca 5x optik yakınlaştırma imkanı sunan ve dijital zum ile birlikte 50 kat yakınlaştırma imkanı sağlayan, optik görüntü sabitleme özellikli telefoto kamera da bulunuyor. Xiaomi, 20 megapiksel, 117 derecelik görüş açısına sahip ultra geniş açılı kamera da sunuyor. En altta da 2 megapiksel çözünürlük, 10 cm makro lens bulunuyor. Bu iki kamera sayesinde nesneye 1.5 cm kadar yaklaşarak detaylı makro fotoğraflar çekilebilecek.

Beşinci kamera ise portre çekimleri için, ancak bu klasik 2 megapiksel derinlik sensöründen değil. 12 megapiksel çözünürlüklü, 2 kat zum yapabilen telefoto lens yerleştirilmiş. 50mm odak uzaklığı sayesinde en iyi perspektifi yakalama fırsatı veriyor. Ana sensör ile 5 kat optik yakınlaştırma sunan lens arasındaki adımlar daha az interpolasyon ile dolduruluyor.

Xiaomi Mi CC9 Pro pil kapasitesiyle de dikkat çekiyor

xiaomi mi cc9 pro

Mi CC9 Pro’da 5260 mAh kapasiteli bir pil bulunuyor. Bu pil yüzde 58’lik şarj seviyesine 30 dakikada, gelirken, yüzde 100’lük kapasiteye ise sadece 65 dakikada ulaşıyor. Bunu da 30W PD hızlı şarj desteği sayesinde gerçekleştiriyor. Android 9 Pie ve bunun üzerinden MIUI 11 ile çalışan telefonun yeşil, beyaz ve siyah renk seçenekleri mevcut.

Xiaomi Mi CC9 Pro, 6 GB RAM, 128 GB dahili hafıza ve 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza seçenekleriyle bugün itibarıyla Çin’de ön siparişe sunuluyor. Fiyatlar sırasıyla 2799 yuan (2287 TL) ve 3099 yuan (2532 TL) olarak belirlendi. Ayrıca bir de 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafızalı, Premium Edition adlı üçüncü seçenek bulunuyor. Bunun fiyatı da 3499 yuan (2859 TL) olarak belirlendi. Satışlar 11 Kasım’da, Çin’de Xiaomi’nin resmi kanallarında başlayacak.

xiaomi mi cc9 pro

Mi CC9 Pro’nun Çin dışında Xiaomi Mi Note 10 adıyla satılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER