Teknoloji

Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition’ın kamera performansı DxOMark tarafından onaylandı

xiaomi mi cc9 pro premium edition

Xiaomi Mi CC9 Pro birkaç haftadır süren sızıntıların ardından nihayet resmiyet kazandı. Yeni telefonun bir de “Premium Edition” olarak nitelendirilen, özel lensli bir versiyonu bulunuyor. Bu versiyon DxOMark tarafından testten geçirildi. Sonuç da epey iyi görünüyor.

Mi CC9 Pro Premium Edition’ın toplam beş tane kamerası bulunuyor. Bunlar DxOMark’ın belirttiğine göre hem fotoğraf hem de video çekimi konusunda şimdiye kadar test ettikleri içinde en iyi performansı verenler arasında bulunuyor.

Özellikle iki adet telefoto kameranın sıra dışı olduğu ve bu ikilinin fotoğrafçılara diğer telefonlara göre daha fazla telefoto yeteneğine erişim imkanı verdiği belirtiliyor. Toplam 121 puan Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition, bu sonuçla Huawei Mate 30 Pro ile birlikte şimdiye kadar test edilen en yüksek kamera performansına sahip telefon unvanını paylaşıyor.

Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition’ın kamera özellikleri aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • Birincil: 108 mm sensör 1 / 1,33 inç sensör, 25 mm’ye eşdeğer, f / 1,69 delikli mercek, OIS (27MP çıkış çözünürlüğü)
  • Kısa telefoto: 12.19MP 1 / 2.6-inç sensör, 50mm’ye eşdeğer, f / 2-diyafram açıklık lensli
  • Uzun telefoto: 94 mm eşdeğeri, f / 2 diyafram açıklığı mercekli, 7,99M 1 / 3,6 inç sensör, OIS
  • Ultra geniş: 16 mm eşdeğeri, f / 2,2 açıklık lensli 20.11MP 1/8 inç sensör
  • Makro: 2 ila 10 cm yakın odak için tasarlanmış f / 2.4 lens (test edilmemiştir)
  • Biri sert, diğeri yumuşak ışıklı ikili flaşlar

DxOMark’ın belirttiğine göre, Mi CC9 Pro Premium Edition’ın Fotoğraf puanı 130 ile Mate 30 Pro’nunkinin sadece 2 puan altında bulunuyor. Video puanı ise 102 ile, en yüksek değere ulaşıyor. Yakın zamanda site tarafından test edilen Google Pixel 4 ve Samsung Galaxy Note 10+ 5G modellerinin üstüne çıkılıyor.

Xiaomi telefonunun her koşulda mükemmel sonuçlar verdiği belirtiliyor. Dışarıdaki çekimlerde detayların mükemmel biçimde korunduğu ve gürültünün de iyi şekilde işlendiği belirtiliyor. Akıllı telefonun arka plan bulanıklığını da memnun edici biçimde oluşturduğuna dikkat çekiliyor. İçeride yapılan çekimlerde az da olsa gürültünün görüldüğü, ancak yüksek kalitenin korunduğu belirtiliyor. Düşük ışıktaki çekimlerde de mükemmel detayların yakalandığı, gürültünün ise dışta yapılan çekimlere göre içte yapılan çekimlerde daha fazla göründüğü belirtiliyor.

Video tarafında ise Xiaomi Mi CC9 Pro Premium Edition’ın canlı çekimler ve iyi biçimde oluşturulmuş renkler sunduğu kaydediliyor. Pozlamanın da iyi seviyede olduğu, detayların iyi şekilde korunduğu ve gürültünün iyi şekilde yönetildiği dile getiriliyor.

DxOMark’ın detaylı kamera incelemesine bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER