Teknoloji

Xiaomi Mi A2 ve A2 Lite’ın tasarım, özellik ve fiyat bilgileri sızdı

xiaomi mi a2Xiaomi 24 Temmuz’da İspanya’nın başkenti Madrid’de bir tanıtım etkinliği düzenleyecek. Şirketin söz konusu etkinlikte Android One telefonu Mi A2’yi tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Polonya kaynaklı bilgiye göre, Xiaomi Mi A2 Lite adını taşıyan bir telefon da Mi A2’ye eşlik edecek.

Mi A2’nin 18:9 görüntü oranına sahip bir ekranla gelmesi bekleniyor. Mi A2 Lite’ın ise 19:9 görüntü oranlı bir ekran taşıyacağı söyleniyor. Üst kısmında bir çentik de bulunan ekranın 5.84 inç büyüklüğünde olacağı belirtiliyor. Çift lensli arka kamera modülü ve parmak izi tarayıcısının varlığı nedeniyle Mi A2 ve Mi A2 Lite’ın arka panelleriyle birbirlerine oldukça benzer görünüyor. Sadece anten şeritlerindeki küçük farklar göze çarpıyor. Mi A2’deki Type-C girişi Mi A2 Lite’ta yerini micro USB girişine bırakırken, Mi A2’de bulunmayan 3.5 mm. kulaklık jakından Mi A2 Lite’tan vazgeçilmediği görülüyor.

Xiaomi Mi A2 Lite’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 625 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği belirtiliyor. Enerjisini 4000 mAh kapasiteli pilinden alan telefonun kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkacağı ifade ediliyor.

Xiaomi Mi A2 ve Mi A2 Lite’ın Avrupa’daki satış fiyatları konusunda da ortada çeşitli bilgiler dolaşıyor. Mi A2 Lite’ın Avrupa’da 240 avro karşılığında satılacağı söyleniyor. Mi A2’nin 4 GB RAM ve 32 GB dahili depolama alanına sahip versiyonunun ise 299 avro karşılığında satılması bekleniyor. 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip versiyonun fiyat etiketinde ise 369 avro yazması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER