Teknoloji

Xiaomi Mi A2 Geekbench test sonuçlarında kendisini gösterdi

xiaomi mi a1
Xiaomi Mi A1

Xiaomi geçtiğimiz yıl çıkardığı Mi A1 ile Android One platformuna merhaba demişti. Mi A1, şirkete hatırı sayılır bir başarı getirmişti. Çinli üretici, bu başarıyı yeni Android One telefonuyla sürdürmek için hazırlanıyor gibi görünüyor. Xiaomi Mi A2 Geekbench benchmark testi sonuçlarında kendisini gösterdi.

Mi A2; gerçekleştirilen testte tek çekirdekte 1630, çok çekirdekte ise 4657 puan almayı başardı. Sonuçlarda yer alan detaylara göre, telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 660 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 4 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun kutusundan Android 8.1 Oreo işletim sistemiyle çıkacağı görülüyor.

Xiaomi geçtiğimiz yıl çıkardığı Mi A1’i bir diğer telefonu 5X’in üstüne inşa etmişti. Mi A2’nin temelinde ise 5X’in halefi 6X’in bulunacağı söyleniyor. Bu da dahili depolama alanı konusunda akıllara ilk seçenek olarak 64 GB’yi getiriyor. Xiaomi’nin telefon için 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı seçeneği sunabileceği de söylentiler arasında yer alıyor.

Telefonun ön yüzünde 6 inç büyüklüğünde bir LCD ekranın bulunması öngörülüyor. Bu ekranın üst kısmında ise 20 megapiksel çözünürlüklü bir kameranın yer alması bekleniyor. Çift lensli arka kamera kurulumunda ise biri 12 megapiksel, diğeri 20 megapiksel çözünürlüklü lenslerin bulunacağı belirtiliyor. USB Type-C, 3.5 mm. kulaklık jakı ve Quick Charge 3.0 desteğine sahip 2910 mAh kapasiteli pil, telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

xiaomi mi a2

Xiaomi Mi A2’nin tanıtımı konusunda henüz ortada somut bir ipucu bulunmuyor. Ancak sızıntılardaki artış, telefonun temmuz ayının sonunda tanıtılabileceğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER