Teknoloji

Xiaomi Mi A2 Lite için Android 10 dağıtımı başladı

Xiaomi Redmi 6 Pro modelin 2018’in ilk yarısında çıkarmıştı. Daha sonra bu telefon Mi A2 Lite adıyla yeniden çıkarıldı. Bu sefer bir Android One telefonu olarak, saf Android arayüzüyle, Oreo sürümüyle çıktı. 2019’un başında Android 9 Pie güncellemesini alan bu telefonlar şimdi de Android 10 güncellemesini almaya hazırlanıyor. Bazı Xiaomi A2 Lite modellerine kablosuz bağlantı üzerinden Android 10 güncellemesi sunulmaya başlandı.

Güncelleme, MIUI forumundaki Mi A2 Lite Yönetim Ekibi ve moderatörler tarafından da doğrulandı. V11.0.2.0.QDLMIXM seri numarasına sahip olduğu belirtilen bu güncelleme çeşitli telefonlara sunulmaya başlandı. Geniş kapsamlı dağıtımın da, eğer herhangi bir sorun görünmemesi hâlinde yakında başlaması bekleniyor.

Xiaomi Mi A2 Lite kullanıcıları Android 10 güncellemesiyle birlikte yeni dokunmatik ekran hareketlerini kazanıyor. Google’ın en son Android sürümüyle birlikte sunduğu diğer yenilikler ve özellikler de geliyor.

Android One programındaki Xiaomi cihazlarında bazı yerel Mi uygulamaları da var. Mi A2 Lite, FM Radyo uygulamasını Qualcomm ile birlikte geliştirilen, benzer bir uygulama ile değiştirecek.

İLGİLİ HABERLER