Teknoloji

Xiaomi Mi 10’un tanıtım tarihi için ilk iddia

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi‘nin yeni amiral gemisi telefonuyla ilgili dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Ancak Xiaomi Mi 10 adını taşıyacağı söylenen telefonla ilgili şimdilik resmi bir bilgi paylaşılmış değil. Telefonun dört arka kamerasının olacağı, ekranının üstünde ise çentik veya delik bulunmayacağı söyleniyor.

Ancak ortaya yeni çıkan ve resmi gibi görünen bir afiş, Mi 10 hakkında bazı ipuçları veriyor. Bu afişte göze ilk olarak Mi 10’un Mi Mix Alpha‘ya benzeyen tasarımı çarpıyor.

Tabii ki Mi Mix Alpha’nın alametifarikası olan ve telefonu tamamen saran ekranı Mi 10’da görmek mümkün olmuyor. Ancak telefonun arka panelinde bulunan ve üzerine kameraların yerleştirildiği şerit, akıllara doğal olarak Mi Mix Alpha’yı getiriyor.

Xiaomi Mi 10 Snapdragon 865 ile gelecek

Afişte dikkat çeken bir diğer nokta ise Qualcomm Snapdragon 865 5G logosunun varlığı. Snapdragon 865’in varlığı pek şaşırtıcı değil. Yine de, 5G desteğinin şimdiden doğrulanmasının önemli olduğu söylenebilir. Bu desteğin sadece Mi 10 Pro’da bulunması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Afişin üzerindeki bir diğer önemli bilgi ise tanıtım tarihinin 11 Şubat olarak gösterilmesi. Eğer bu afiş doğruysa, 11 Şubat’ın teknoloji dünyası açısından fazlasıyla hareketli bir tarih olacağı söylenebilir. Samsung da Galaxy S20 serisini ve yeni katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip‘i bu tarihte gözler önüne çıkaracak.

İLGİLİ HABERLER