Teknoloji

Samsung’un yeni katlanabilir telefonunun ismi için farklı bir iddia

samsung galaxy flip z

Samsung‘un yeni katlanabilir telefonu uzun süre boyunca Galaxy Fold 2 adıyla anılsa da, bu ismin kullanılma ihtimali neredeyse sıfıra inmiş durumda. Ünlü duyumcu Ice Universe tarafından yapılan yeni bir paylaşım da bu durumu destekliyor. Bu paylaşımda telefonun Galaxy Z Flip adını taşıyacağı belirtiliyor.

Ice Universe tarafından yapılan paylaşımın kafaları biraz karıştırdığı söylenebilir. Kısa süre önce internete düşen bir fotoğrafta akıllı telefonun Galaxy Bloom ismiyle çıkacağı görülmüştü. Ice Universe, söz konusu fotoğrafın gerçek olmadığını belirtiyor. Telefonun Z ekseninde katlandığını ve açıldığını düşününce Z Flip ismi kulağa mantıklı geliyor.

Akıllı telefonun 11 Şubat’ta Galaxy S20 serisiyle birlikte gözler önüne çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Samsung’un telefonları şubat ayının sonlarında Barselona’da gerçekleştirilecek Mobil Dünya Kongresi’nde de sergilemesi bekleniyor.

Galaxy Z Flip hangi özelliklerle gelecek?

Galaxy Z Flip’in teknik özelliklerine dair belirsizlikler ise henüz ortadan kalkmış değil. Akıllı telefonda ön kameranın ekran üstündeki deliğe yerleştirileceği, parmak izi tarayıcısının telefonun kasasının dış kısmında bulunacağı ve cihazda bildirim gösterimi için küçük bir ekranın daha olacağı söyleniyor.

Galaxy Z Flip’te öncelik ekran alanını büyütmekten ziyade kompakt bir tasarımla tam teşekküllü bir akıllı telefon deneyimi sunmak olacak gibi görünüyor. Galaxy Z Flip’in Galaxy Fold’a kıyasla daha uygun fiyatlı bir telefon olması bekleniyor. Ancak katlanabilir telefon pazarı henüz yeni şekillendiği için “uygun fiyat” konusunda fazla beklentiye girmemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER