Teknoloji

Xiaomi akıllı telefonlarının kameralarını Light’ın desteğiyle güçlendirecek

xiaomi mi 9 explorer edition

Light yenilikçi kamera teknolojisiyle adından sıklıkla söz ettiriyor. Bu durum, şirketin içine girdiği yeni işbirliğiyle birlikte biraz daha kuvvetlenecek gibi görünüyor. Light, önümüzdeki dönemde akıllı telefon kameralarını geliştirmek adına Çinli Xiaomi ile birlikte çalışacağını açıkladı.

Xiaomi’nin en yeni amiral gemisi Mi 9, kısa süre önce tanıtılmıştı. Üst sınıf özellikleri uygun fiyatta sunmayı vadeden Mi 9 da oldukça kuvvetli bir kamera modülüne sahip. Ancak Light’ın desteğiyle birlikte Xiaomi’nin önümüzdeki dönemde çıkaracağı telefonlarda Nokia 9 PureView‘dekine benzer ilginç kamera sistemleri görmek mümkün olacak.

Nokia 9 PureView’in beş lensli arka kamera modülü, HMD Global ve Light tarafından birlikte geliştirilmişti. Nokia’nın yeni akıllı telefonunun kamera modülü, Xiaomi’yi de etkilemiş gibi görünüyor. Fotoğraf konusuna da ayrı bir önem veren şirket, MWC 2019 kapsamında düzenlediği toplantıda Mi 9’un kamera kalitesiyle DxO’dan yüksek bir puan aldığının da altını çizmişti.

Daha da gelişmiş bir kamera sistemi sunmak, akıllı telefon pazarında Xiaomi’nin elini biraz daha kuvvetlendirebilir. Şirketin üst sınıf özellikleri uygun fiyatlar karşılığında sunma yaklaşımı da Light ile birlikte çalışan bir diğer üretici olan HMD Global’ın, yani Nokia’nın, satışlarına darbe vurabilir.

HMD Global, beş arka kameralı telefonun geliştirilmesinin uzun zaman aldığını belirtmiş ve bu nedenle Nokia 9 PureView’in kalbine Qualcomm Snapdragon 855 yerine Snapdragon 845’in yerleştirildiğini ifade etmişti. Bunun Qualcomm ile çalışan Xiaomi’yi de etkilemesi ihtimali akıllara geliyor. Ancak Nokia 9 PureView, Light’ın kamera teknolojisinin kullanılacağı yeni telefonlar için bir tür referans tasarım olacak gibi görünüyor. Bu da Xiaomi’nin Light teknolojisini taşıyan telefonlarını hızlı bir şekilde piyasaya sürebileceği anlamına geliyor.

Xiaomi tarafından konuyla ilgili olarak akıllı telefon biriminden sorumlu başkan yardımcısı Zhu Dan’ın imzasıyla yayınlanan açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “Xiaomi olarak akıllı telefon endüstrisinde yenilikçiliğin vitrininde olmak için yorulmaksızın çalışmaya devam ediyoruz. Akıllı telefon fotoğrafçılığını kusursuz hâle getirmek de bizim için odak noktaları arasında bulunuyor. Light’ın teknolojisini cihazlarımızda kullanacak olmaktan dolayı heyecan duyuyoruz. Bu sayede kullanıcılarımız daha muhteşem fotoğraflar çekebilecek.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER