Teknoloji

Xiaomi Civi 3 4K kayıt yapabilen çift ön kamerayla gelecek

xiaomi civi 3

Xiaomi Civi 3 bu hafta içinde resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtım için geri sayım devam ederken; şirket telefonla ilgili bilgiler vermeye devam ediyor. Bunların en yenisi, Civi 3’ün çift ön kamerası ve ekranı konusunda daha net fikirler edinmeye yardımcı oluyor.

Çift ön kamera, yine ekranın üstündeki kapsül şeklindeki deliğe yerleştirilecek. Bu kameralardan birinin kullanım amacı tek kişilik selfie’ler olacak. Diğeri ise 100 derecelik görüş açısıyla “vlog” çekmeye yönelik bir işlev görüyor. Ön kameraların 4K video kaydı yapabilmesi ise Civi 3’ün bu alandaki en önemli yeniliği olarak ön plana çıkıyor.

7.56 mm kalınlığındaki telefonun genişliğinin 71.7 mm olduğu ve telefonun tartıda 173.5 gram çektiği de verilen bilgiler arasında yer alıyor. Xiaomi’den yapılan açıklamada, telefonun teknolojisinin ve tasarımının üç yıllık bir çalışmanın sonucu olduğuna dikkat çekiliyor. Civi 3’ün de hedef kitlesinde yine genç kullanıcılar bulunuyor.

Xiaomi Civi 3 Civi 2’ye benzer fiyatla çıkacak

Xiaomi’nin başkanı William Lu’ya göre, fiyatı itibarıyla orta segmentte konumlanacak olan Xiaomi Civi 3 ile amiral gemisi telefonların kalitesinde fotoğraflar çekmek mümkün olacak. Civi 2, 2022’nin eylül ayında 2399 yuan (6758 TL) başlangıç fiyatıyla satışa sunulmuştu. Civi 3’te de bu fiyat politikasında bir değişiklik olması beklenmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER