Teknoloji

Xiaomi Civi 3 Dimensity 8200 Ultra işlemciyle gelecek

xiaomi civi 3

Xiaomi Civi serisinin yeni üyesi Civi 3 yakında gözler önüne çıkacak. Akıllı telefon için bekleyiş sürerken, dedikodu değirmeninin de çarkları dönüyor. Bu dedikoduların en yenisine göre; Xiaomi Civi 3, MediaTek’in Dimensity 8200 Ultra işlemcisinin kullanıldığı ilk telefon olarak resmiyet kazanacak.

Dimensity 8200 Ultra, adından da tahmin edilebileceği üzere, Dimensity 8200’ün biraz daha hızlandırılmış versiyonu olma özelliğini taşıyor. Dimensity 8200’ün duyurusu geçtiğimiz aralık ayında yapılmıştı.

Xiaomi’den verilen bilgiye göre, Dimensity 8200 Ultra ile birlikte görüntü sinyali işlemcisi de iyileştiriliyor. Buna bağlı olarak kamera uygulamasında güç tüketimi azaltılırken, çekim hızı da artırılıyor. 30 farklı video fonksiyonu da yeni görüntü sinyali işlemcisinin getirdikleri arasında yer alıyor.

Xiaomi Civi 3 6.55 inç AMOLED ekranla gelecek

Daha önceki sızıntılara göre, Civi 3 6.55 inç büyüklüğünde AMOLED ekranla gelecek. Full HD+ çözünürlüklü bu ekranın yenileme hızı 120 Hz olacak. Telefonun önünde ise, tıpkı Civi 2’de olduğu gibi, 32 megapiksel çözünürlüklü iki kamera kullanıcıları karşılayacak. Arka tarafta ise ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX800 sensör üstlenecek.

Xiaomi Civi 3 ihtiyaç duyduğu enerjiyi 67W hızlı şarj desteğine sahip 4500 mAh pilden alacak. Önümüzdeki dönemde bu telefonla ilgili daha fazla detay duymak sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER