Eğlence

GTA 6’nın çıkışı için Take-Two Interactive’den ipucu geldi

gta 6

Grand Theft Auto hayranları gelecek yıl yayınlanacak GTA 6 ile yeni maceralara atılacak. Oyunun yapımcısı Rockstar Games’in çatı şirketi Take-Two Interactive’in yıllık finans raporuyla birlikte paylaştığı öngörüler, merakla beklenen yeni GTA’nın çıkış tarihi konusunda ipucu veriyor.

Rapora göre, şirket mevcut başarı seviyesini çok daha yukarıya taşıyacak projeler çıkarmaya hazırlanıyor. Take-Two, 2025 mali yılı içinde çıkarmayı planladığı oyunlardan net 8 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyor. Burada doğrudan bir oyun adı verilmese de, şirketin en büyük gelir kaynağı olan GTA serisinin kast edildiğini anlamak pek zor değil.

IGN’in haberine göre, Take-Two geçtiğimiz yıl ürün ve servis satışlarından 5.3 milyar dolar net gelir elde etti. Bu tablonun oluşmasında Zynga’nın satın alınması önemli bir rol oynadı. Bundan önceki yılda ise gelirler 3 milyar dolar seviyesindeydi. Mevcut gelirle hedeflenen gelir arasında yaklaşık 3 milyar dolar fark olması için ya büyük bir satın alma gerçekleştirmek ya da “hit” bir oyun çıkarmak gerekiyor. Beklenen “hit” oyunun yeni GTA oyunu olacağı rahatlıkla söylenebilir.

Take-Two’nun finans raporunun ilgili bölümünde şu ifadeler yer alıyor: “Geleceğe baktığımızda 2025 mali yılını şirket olarak merakla bekliyoruz. Son birkaç yıldır, şirketimizi daha da büyük başarı seviyelerine taşıyacağına inandığımız inanılmaz derecede sağlam bir proje dizisi yayınlamak için işimizi hazırlıyoruz. 2025 mali yılında yeni standartlar belirleyeceğine ve şirkete 8 milyar dolar net ürün ve servis satışı geliri getireceğine inandığımız çığır açıcı birkaç oyunu piyasaya sürmeyi planlıyoruz. 2026 mali yılında ve sonrasında da bu ivmeyi sürdürmeyi hedefliyoruz.”

GTA 6’nın çıkışı 2025’in ilk üç ayına sarkabilir

Take-Two için 2025 mali yılı 2024’ün nisan ayında başlayacak ve 31 Mart 2025’te sona erecek. Dolayısıyla Rockstar Games’in GTA 6’yı 2024’te olmasa bile 2025’in ilk üç ayı içinde piyasaya sürmesi de ihtimaller arasında yer alıyor. Ancak oyunla ilgili sızıntıların başlaması, bekleyişin çok uzun sürmeyeceğini düşündürüyor.

İLGİLİ HABERLER