Teknoloji

Xiaomi Civi 2 iPhone 14 Pro’yu hatırlatan ön kamera tasarımıyla geliyor

xiaomi civi 2 xiaomi civi 3

Xiaomi Civi 2, Xiaomi’nin ana vatanı Çin’de gözler önüne çıktı. Orta segmentte konumlanan telefonun vadettiği deneyimin odak noktasında selfie’ler bulunuyor. Telefonun çift ön kamerası, ekranın orta üst kısmındaki kapsül şeklindeki deliğe yerleştirilmiş. Bu yerleşim akıllara Apple’ın iPhone 14 Pro ve Pro Max modellerindeki Dynamic Island tasarımını getiriyor.

Civi 2’de ön kameralar ekranın üst çerçevesine yerleştirilen LED flaşlarla da destekleniyor. Böylelikle karanlık ortamlarda daha net karelerin yakalanabilmesi hedefleniyor. Ön kameranın flaşla desteklenmesinin Xiaomi için bir ilk olduğunu belirtmek gerekiyor.

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 8 veya 12 GB RAM eşlik ediyor. Depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB. 8 GB RAM’e sahip model için 128 veya 256 GB depolama alanı seçeneklerinden biri tercih edilebiliyor. 12 GB RAM ise sadece 256 GB depolama alanıyla geliyor.

6.55 inç büyüklüğündeki ekran, Full HD+ çözünürlük sunuyor. Ekranın yenileme hızı ise 120 Hz. Dokunuş örnekleme hızı 240 Hz olan 10-bit panel, Dolby Vision, HDR10+ desteği de mevcut. Ekran DCI-P3 renk gamının da yüzde 100’ünü kapsıyor.

Civi 2, Xiaomi’nin doğrudan kendi markasıyla çıkardığı ilk çift ekranlı telefon. Bu kameralardan biri ana ön kamera işlevi görürken, diğeri ultra geniş görüş açısıyla geliyor. Çift tonlu ön flaşta dört LED bulunuyor. Bunlar yukarıda da belirttiğimiz gibi ekranın üstündeki oldukça ince çerçeveye yerleştirilmiş. Xiaomi Civi 2 selfie çekmeyi sevenlere yapay zekâ destekli çok sayıda özellik de sunuyor.

xiaomi civi 2Arka taraftaki kamera modülünün tasarımı ise Xiaomi 12 serisine benziyor. Ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony IMX766 sensör üstleniyor. 20 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel makro kamera da modülü tamamlıyor.

xiaomi civi 2Xiaomi Civi 2 ihtiyaç duyduğu enerjiyi 4700 mAh kapasiteli pilinden alıyor. Bu pilin yenileme hızı ise 67W. USB-C girişi üzerinden doldurulan pil, PD 3.0 standardını destekliyor. Telefonda microSD kart okuyucusu ve 3.5 mm. kulaklık jakı bulunmuyor. 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 ve NFC desteği de telefonda mevcut.

xiaomi civi 2Xiaomi Civi 2 için siyah, beyaz, pembe ve mavi olmak üzere dört renk seçeneği sunuluyor. Akıllı telefon Çin’de 2399 yuandan (6185 TL) başlayan fiyatlarla piyasaya sürülmüş durumda.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER