Teknoloji

Xiaomi 200W hızlı şarj teknolojisiyle bir telefonu sekiz dakikada şarj ediyor

xiaomi 200w hızlı şarj

Xiaomi, en son hızlı şarj teknolojisinin sunumunu sergiledi. Sonuç olarak hem kablolu hem de kablosuz şarj hızları için yeni dünya rekorları elde etmeyi hedefliyor. 4000 mAh pil ile güçlendirilmiş bir Mi 11 Pro kullanan Xiaomi, telefonu 200W kablolu “HyperCharge” sistemi üzerinden 8 dakikada veya 120W kablosuz şarj ile 15 dakikada tamamen şarj edebileceğini söylüyor.

Genellikle şarj hızları, nihai ürünlerde görülebilecek veya görülmeyebilecek ilerlemelerin tanıtımlarını yayınlayan Çinli akıllı telefon şirketleri için sık görülen bir savaş alanlarından bir tanesi oluyor. Örneğin, iki yıl önce Xiaomi, 4000 mAh pili 17 dakikada şarj edebilen 100 W’lık bir sistemi duyururken, geçen yılki Mi 10 Ultra, daha büyük 4.500 mAh pile sahip olmasına rağmen 120 W’ta 23 dakikada dolmuştu.

Oppo, OnePlus’ın Dash ve Warp hızlı şarj sistemlerinin temelini oluşturan VOOC teknolojisi ile bu alanda bir başka lider olarak nitelendiriliyor. Geçen yıl, 4000 mAh pili 20 dakikada şarj işlemini gerçekleştirebilen 125W hızlı şarj sistemini sergilemişti. Ancak bu, Xiaomi’nin sözde daha hızlı olan 100W hızlı şarj duyurusundan ve şu anki en yeni amiral gemisi Find X3 Pro’nun sadece 65W hızlı şarj ile gelmesinden bir yıla yakın zaman önce gerçekleşmişti.

İlerlemeler her zaman memnuniyetle karşılanır. Bir telefonu sekiz dakikada tamamen şarj etme düşüncesi de kesinlikle çekicidir. Yine de, bu hızlı şarj sistemlerinin her zaman özel şarj cihazları ve kablolar gerektirdiğini, bu nedenle en yararlı olabilecekleri acil durumlardan ziyade çoğunlukla evde kullanılacaklarını belirtmekte fayda var. Sonuçta, herhangi bir telefonun günü kendi piliyle geçirme yeteneği, bir süre daha önemli faktör olmaya devam edecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER