Teknoloji

Xiaomi 120W şarj adaptörüyle bahsi artırıyor

xiaomi
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi de şarj adaptörleri konusunda diğer şirketlerle boy ölçüşecek kadar iddialı çözümler ortaya koyuyor. Şirket bazı telefonlarında 65W şarj adaptörlerinde yer vermişti. Şimdiyse 100W’ın üzerinde çıkışa sahip şarj aletiyle çıtayı daha da yukarı taşıyacağının işaretlerini veriyor.

Yüksek güç çıkışı sunması, rakiplerine göre çok daha yüksek şarj hızlarına ulaşabileceğini ve şarj işlemini daha kısa sürede bitirebileceği anlamına geliyor. Sızan yeni bir video Xiaomi’nin 120W şarj adaptörüyle şarj hızını epey yukarılara taşıyabileceğini gösteriyor.

120W şarj adaptörüyle bir telefonu, tabii ki sahip olduğu pilin kapasitesine bağlı olarak 2-3 saat yerine sadece 20-30 dakikada tamamen şarj etmek mümkün olabilir. MacBook şarj adaptörüyle aynı boyutlarda olan bu adaptör, doğal olarak akıllı telefonlarda kullanmaya alıştığımız daha küçük boyutlu adaptörlerden daha fazla bir alan kaplıyor.

Yukarıda görebileceğiniz video çok kısa, ancak piyasada satışa hazır bir şarj aleti gibi görünüyor. Halbuki Xiaomi’nin 100W şarj adaptörü ise henüz son kullanıcıların rahatlıkla satın alabileceği şekilde piyasaya sunulmadı. Bu da 120W şarj adaptörünün piyasaya çıkışını biraz daha belirsiz hâle getiriyor.

Bu arada çoğu tüketici daha yüksek şarj hızları için şarj adaptörüne ek para vermeye istekli sayılmaz. Tüketiciler genel olarak telefonlarını gece yatarken şarja takıp sabah pili tam dolu şekilde kullanmaya başlamayı tercih ediyor.

Her ne olursa olsun, üreticiler bu alışkanlığı değiştirmek ve pil şarjı işlemini daha da kısaltmak için adımların atmayı sürdürüyor. Kabul etmek gerekiyor ki, şarj işlemi eskisine göre daha az zahmetli ve sunulan çözümler de giderek genişliyor.

İLGİLİ HABERLER